Zelf aandelen kopen

zelf aandelen kopen

Als u ondanks de zeer lage rentestanden bij de banken toch graag aan de groei van uw vermogen wilt werken, dan is zelf aandelen kopen een optie als uw geld alsnog te zien ‘groeien’. Besef wel dat wanneer u aandelen koopt en u van plant bent snel goede zaken te doen dit behoorlijk wat van uw vrije tijd vergt.

Aanbieder Info  Beleggen vergelijken Zelf beleggen
Beleggen vergelijken Goedkoop Beleggen in aandelen, opties en futures
Beleggen vergelijken Nieuwe goedkoopste broker van België
Beleggen vergelijken Gratis informatiepakket aanvragen
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Etoro vergelijken

Beleggen vergelijken Zelf beleggen
Beleggen vergelijken Beleggen in aandelen, crypto en meer
Beleggen vergelijken Geen commissie of beheerkosten!
Beleggen vergelijken Open gratis rekening
Lees meer, klik hier!
of direct starten
Beleggen vergelijken Zelf beleggen
Beleggen vergelijken Beleggen in aandelen en ETF
Beleggen vergelijken Mobiel beleggen zonder commissie!
Beleggen vergelijken Start nu en ontvang een Gratis aandeel!
Lees meer, klik hier!

of direct starten
DEGIRO vergelijken

Beleggen vergelijken Zelf beleggen
Beleggen vergelijken Beleggen in aandelen, beleggingsfonden, opties, futures en meer
Beleggen vergelijken Ongekend lage tarieven
Beleggen vergelijken Open gratis rekening
Lees meer, klik hier!
of direct starten
Beleggen vergelijken Laten beleggen
Beleggen vergelijken Beleggen in beleggingsfondsen
Beleggen vergelijken Geen instap-en uitstapkosten
Beleggen vergelijken Open gratis rekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Mozzeno beleggen investeren Beleggen vergelijken Zelf beleggen & investeren
Beleggen vergelijken Beleggen in persoonlijke leningen en vastgoedprojecten
Beleggen vergelijken Gratis en vrijblijvend account aanmaken
Beleggen vergelijken Open gratis rekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Zelf aandelen kopen is allesbehalve ingewikkeld

Zelf aandelen kopen is in het bezit komen van een waardepapier van een onderneming. U leent als het ware geld aan een bedrijf en in ruil krijgt u dividend en heeft u stemrecht. Behalve door de dividenden kan uw vermogen ook groeien als de aandelen meer waarde krijgen. Zelf aandelen kopen is tegenwoordig een peulenschilletje. Hoe anders was dat vroeger, toen u altijd naar de bank moest om een aandeel te kopen. U betaalde dan ook fors meer transactiekosten dan nu het geval is.

U koopt uw aandelen bij online brokers

Zelf aandelen kopen doet u bij online brokers. Wat betreft de brokers bestaan grote verschillen in de gehanteerde transactie- en commissiekosten. Elders op deze website kunt u de verschillende brokers met elkaar vergelijken. Als u een keuze gemaakt heeft, meldt u zich aan bij de broker en krijgt u een eigen account en toegang tot de app en het platform van de broker. U stort geld op uw account en kunt binnen enkele muisklikken zelf aandelen kopen. Ingewikkelder is het niet om zelf aandelen te kopen.

Technische analyse en jaarverslagen

Besef wel dat u ook als u in aandelen gaat handelen nooit de garantie hebt dat uw vermogen groeit. Beleggen brengt ook risico’s met zich mee. Dit kunt u zelf al beperken door alleen met geld dat u echt kunt missen te beleggen. Uiteraard is het de bedoeling dat u uw aandelen voor een hogere prijs verkoopt dan waarvoor u ze gekocht hebt. Om inzicht te krijgen in een aandeel en de koers te voorspellen kunt u een technische analyse uitvoeren. Dat doet u zeker als u op de korte termijn al rendement wilt maken. Zelf aandelen kopen en gokken op rendement op de langere termijn betekent dat u zeker de jaarverslagen door moet nemen van de onderneming.

Oefenen met fictief geld

Koopt u aandelen en wilt u op korter termijn al scoren? Dan volgt u in elk geval steeds het nieuws. Zeker zaken als jaarcijfers en acties van werknemers kunnen duiden op een koersschommeling. Houd dat dus steeds goed in de gaten. Zelf aandelen kopen is dus niet heel moeilijk. Beleggen kan dat nog wel zijn. Het is daarom best verstandig om voor u daadwerkelijk de beurs op gaat eerst met fictief geld te oefenen. Veel brokers bieden die optie en hebben een demo account beschikbaar. Pas als u de basisbeginselen onder de knie heeft begeeft u zich vervolgens op de beurs. Want alleen dan is de kans op rendement het grootst. Overigens helpen wij u elders op de website al een handje door onder meer de goedkoopste en de beste beleggingen voor u selecteren.