Galapagos koers en beleggen in aandelen

De Galapagos koers en beleggen in aandelen van het Belgisch Nederlandse farmaceutische onderzoeksbedrijf hebben een zeer brede interesse. Logisch, want het mag gezien worden als een grote speler in de wereld van de farmaceutica. Ondanks drie tegenvaller in de jaren 2020 en 2021 staat de onderneming er nog steeds goed op en blijft het de moeite waard de Galapagos koers en beleggen in aandelen in deze onderneming te bestuderen.

Aanbieder Info  Beleggen vergelijken Zelf beleggen
Beleggen vergelijken Goedkoop Beleggen in aandelen, opties en futures
Beleggen vergelijken Nieuwe goedkoopste broker van België
Beleggen vergelijken Gratis informatiepakket aanvragen
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Etoro vergelijken

Beleggen vergelijken Zelf beleggen
Beleggen vergelijken Beleggen in aandelen, crypto en meer
Beleggen vergelijken Geen commissie of beheerkosten!
Beleggen vergelijken Open gratis rekening
Lees meer, klik hier!
of direct starten
Beleggen vergelijken Zelf beleggen
Beleggen vergelijken Beleggen in aandelen en ETF
Beleggen vergelijken Mobiel beleggen zonder commissie!
Beleggen vergelijken Start nu en ontvang een Gratis aandeel!
Lees meer, klik hier!

of direct starten
DEGIRO vergelijken

Beleggen vergelijken Zelf beleggen
Beleggen vergelijken Beleggen in aandelen, beleggingsfonden, opties, futures en meer
Beleggen vergelijken Ongekend lage tarieven
Beleggen vergelijken Open gratis rekening
Lees meer, klik hier!
of direct starten
Beleggen vergelijken Laten beleggen
Beleggen vergelijken Beleggen in beleggingsfondsen
Beleggen vergelijken Geen instap-en uitstapkosten
Beleggen vergelijken Open gratis rekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Mozzeno beleggen investeren Beleggen vergelijken Zelf beleggen & investeren
Beleggen vergelijken Beleggen in persoonlijke leningen en vastgoedprojecten
Beleggen vergelijken Gratis en vrijblijvend account aanmaken
Beleggen vergelijken Open gratis rekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Galapagos koers en beleggen in aandelen blijft interessante optie

Galapagos maakt onderdeel uit van de BEL 20 koers en de onderdelen staan genoteerd op de Euronext in Brussel en op de Nasdaq. Op beide beurzen vindt u de aandelen onder de handelsnaam GLPG. De onderneming staat vanaf 1999 genoteerd als een Belgische NV. De onderneming houdt domicilie in Mechelen, daarnaast zijn er vestigingen in het Franse Romainville en het Nederlandse Leiden.

Check de informatie die u vindt hier op de website

Ben jij iemand die geïnteresseerd is in beleggen? Lees dan zeker ook de andere informatie die u hier op de website vindt eens goed door. U vindt er onder meer de goedkoopste en de beste beleggingen en allerlei informatie over de brokers, onmisbaar als u aandelen wilt kopen. Ook het onderwerp investeren in vastgoed komt aan bod en ook dat is iets wat best interessant kan zijn.

Ontstaan als joint venture Rega Institute for Medical Research en Crucell

Interessant is steeds de Galapagos koers en beleggen in aandelen van deze onderneming. De onderneming ontstond als een joint venture van het Belgische bedrijf Tibotec. Dat was weer een spin-off van het Rega Institute for Medical Research en het Nederlandse Crucell. Ook het Kroatische bedrijf Fidelta maakt overigens onderdeel uit van de Galapagos Group.

Innige samenwerking met Gilead Sciences

Core business van Galapagos is het ontwikkelen van geneesmiddelen tegen reumatoïde, artritis, de ziekte van Chrohn, colitis ulcerosa, psoriasis en taaislijmziekte. Daarnaast wordt vrijwel voortdurend onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen. In 2018 ging Galapagos een verregaande samenwerking aan met Gilead Sciences, iets waarmee een bedrag van 5 miljard euro gemoeid was. Door de investering krijgt Gilead Sciences het inzagerecht en exclusiviteit wat betreft de belangrijkste medicijnen die Galapagos ontwikkelt. Gilead Sciences heeft ondertussen een belang van iets meer dan 25 procent in Galapagos.

Drie kandidaat geneesmiddelen werden in 2020 en 2021 afgekeurd

Hoewel de Galapagos koers en beleggen in aandelen in deze farmaceutische gigant altijd een interessante optie blijft, waren 2020 en 2021 niet de beste jaren van de onderneming. Het zat niet bepaald mee bij de ontwikkeling van nieuwe producten. Zo keurde de FDA een middel tegen reuma af en faalde niet veel later ook een kandidaat geneesmiddel dat ontwikkeld was tegen artrose. Een geneesmiddel tegen longfibrose onderging hetzelfde lot in 2021. Om deze redenen verloor het in 2021 de positie die het had verworven op de AEX. Wat dat betreft is Galapagos wel weer toen aan positief nieuws, en dat is er. Want pal naast het station in Mechelen verrijst een gloednieuw kantoor, nadat het eerst lang gevestigd was op de Industriezone in Mechelen Noord, u weet wel vlak naast de E19.

Wat is Galapagos en waar worden de aandelen verhandeld?

Galapagos is een Belgisch Nederlands farmaceutisch onderzoeksbedrijf. Op dit moment kun je beleggen in aandelen Galapagos op de Euronext in Brussel en de Nasdaq, beide onder de vermelding GLPG.

Worden aandelen Galapagos niet meer verhandeld op de AEX index?

Nee, de brokers kunnen je daar niet bij helpen. Dat was overigens wel het geval. In 2020 en 2021 werden drie kandidaat geneesmiddelen afgekeurd. Het koste Galapagos een plek op de AEX index.

Welke informatie vind je op beleggenvergelijken.be?

Je vindt op deze website alles over interessante beleggingen en kunt hier de brokers vergelijken. Verder is er aandacht voor beleggen in vastgoed.