Nu aandelen kopen

nu aandelen kopen

Moet u nu aandelen kopen of kunt u beter nog even wachten? Het is een steeds terugkerende vraag onder beleggers. Of nu aandelen kopen verstandig is of niet heeft onder meer te maken met lef en durf en het niet meegaan met de meute. Door eeuwige twijfel komen startende beleggers soms helemaal niet aan echt beleggen toe.

Aanbieder Info  
Etoro vergelijken

Beleggen vergelijken Zelf beleggen
Beleggen vergelijken Beleggen in aandelen, crypto en meer
Beleggen vergelijken Geen commissie of beheerkosten!
Beleggen vergelijken Open gratis rekening
Lees meer, klik hier!
of direct starten
DEGIRO vergelijken

Beleggen vergelijken Zelf beleggen
Beleggen vergelijken Beleggen in aandelen, beleggingsfonden, opties, futures en meer
Beleggen vergelijken Ongekend lage tarieven
Beleggen vergelijken Open gratis rekening
Lees meer, klik hier!
of direct startenBeleggen vergelijken Zelf beleggen
Beleggen vergelijken Goedkoop Beleggen in aandelen, opties en futures
Beleggen vergelijken Nieuwe goedkoopste broker van België
Beleggen vergelijken Gratis informatiepakket aanvragen
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Beleggen vergelijken Zelf beleggen
Beleggen vergelijken Beleggen in aandelen en ETF
Beleggen vergelijken Mobiel beleggen zonder commissie!
Beleggen vergelijken Start nu en ontvang een Gratis aandeel!
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Beleggen vergelijken Laten beleggen
Beleggen vergelijken Beleggen in beleggingsfondsen
Beleggen vergelijken Geen instap-en uitstapkosten
Beleggen vergelijken Open gratis rekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Mozzeno beleggen investeren Beleggen vergelijken Zelf beleggen & investeren
Beleggen vergelijken Beleggen in persoonlijke leningen en vastgoedprojecten
Beleggen vergelijken Gratis en vrijblijvend account aanmaken
Beleggen vergelijken Open gratis rekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Het juiste instapmoment

 Het juiste instapmoment is en blijft een kwestie van gevoel gekoppeld aan de kennis die u hebt opgedaan. In de praktijk echter, ziet u het fenomeen dat mensen niet beleggen als een aandelenkoers net sterk gestegen is en dat ze evenmin durven te beleggen als de koers sterk gedaald is. Op die manier stelt u het moment waarop u echt begint met beleggen dus steeds uit en bevindt u zich eigenlijk in een vicieuze cirkel. Beleggen is een kwestie van zoveel mogelijk informatie opdoen en vooral ook van durven, durven een richting te kiezen die anderen niet kiezen. Om zoveel mogelijk kennis op te doen kunt u overigens prima elders op deze website terecht. U vindt er onder meer goedkope beleggingen en een overzicht van de brokers, onmisbaar als u aandelen wilt kopen. Voorts is het interessant te lezen over beleggen in vastgoed, ook een interessante optie.

Nu aandelen kopen of toch nog maar even wachten?

Nu aandelen kopen? Welnee, de aandelenkoers is immers net sterk gestegen. Hoe vaak hoort u dat niet? Gek eigenlijk, dat heel veel mensen denken dat na een sterke stijging van de koers van een aandeel het moment van daling wel nabij moet zijn. Die gedachte wordt voor een deel ook van buitenaf gevoed, bijvoorbeeld door de media. Een sterke stijging moet wel gevolgd worden door een beurscrash, zo overdrijven kranten wel eens. En juist daar blijken beleggers dus gevoelig voor. Bijzonder, want een sterke stijging van een aandelenkoers kan weken, maanden of zelfs jaren aanhouden, mits de economie ook groeit en de winsten van de bedrijven navenant stijgen. In die gevallen is nu aandelen kopen dus een prima idee. Nu aandelen kopen is dus niet alleen maar kijken naar de beurskoers.

De invloed van de media

Is er onrust op de beurzen, dan zien veel beleggers dat als geen goed instapmoment. Wel vinden ze het een prima moment om hun aandelen te verkopen. De gedachte is dan dat de koersen nog veel meer kunnen gaan dalen. Ook dan speelt de invloed van de media vaak een rol. Is sprake van een daling, dan wordt dat vaak erg opgeblazen en zijn woorden als crisis in vrijwel elke zin terug te lezen. Slecht nieuws scoort nou eenmaal. Uit onderzoek dat recent uitgevoerd is, blijkt echter dat als er sprake is van paniek op de beurzen en de koers al flink is gedaald, juist een goed moment is om nu aandelen te kopen. Het vergt lef en stalen zenuwen, de onderzoeksresultaten liegen echter niet. De handel in aandelen is voor een deel te voorspellen, voor een deel ook niet. Het vraagt dus ook om moed en durf om juist in te stappen als een ander het niet doet. Natuurlijk loopt u altijd risico als u gaat beleggen. Dat risico kunt u voor uzelf al verkleinen door alleen te beleggen met geld dat u echt kunt missen.