Korte termijn beleggen

Korte termijn beleggen is spannend. Is snel. De aandelen worden vaak snel  weer verkocht en korte termijn beleggen betekent een behoorlijke extra tijdsinvestering ten opzichte van lange termijn beleggen. Bovendien zijn de risico’s bij korte termijn beleggen groter, al is het rendement dat u behaalt ook vaak groter.

Korte  termijn beleggen: voor de actieve belegger

Korte termijn beleggen is actief beleggen. Mensen die over een korte periode in aandelen handelen, willen simpelweg zo snel mogelijk zoveel mogelijk winst maken. Dergelijke beleggers zijn vaak ook alleen geïnteresseerd in de koers en of die binnen afzienbare tijd gaat stijgen of meer waard wordt. Beleggen op korte termijn is eigenlijk heel erg simpel. Denkt u dat de koers van een bepaald product snel gaat stijgen, dan koopt u dat product. Is het gekochte aandeel vervolgens voldoende waard, dan doet u het weer van de hand. En hiermee is eigenlijk de basis van korte termijn beleggen eigenlijk omschreven.

Eerder uren dan maanden

Hoeveel tijd er precies zit tussen de aan- en de verkoop van aandelen is afhankelijk van de belegger en de transactie. Soms is het maanden, meestal eerder uren of dagen. Kennis is dus erg belangrijk voor mensen die zo snel mogelijk rendement willen maken. Niemand die echter in de toekomst kan kijken, waardoor ook het beleggen op korte termijn bepaalde risico’s met zich meebrengt. Wilt u ook op korte termijn beleggen, dan is het zeer verstandig om zoveel mogelijk het economische nieuws te volgen. Is er een staking bij een beursgenoteerd bedrijf, dan kunt u dat onder de noemer slecht nieuws scharen en dus zal de waarde van het aandeel dalen. Dat kan dus een moment zijn om aandelen te kopen.

Vraag u af  hoe de massa denkt

Presenteert een onderneming goede jaarcijfers, dan stijgt het aandeel in waarde. De koers van een aandeel wordt uiteraard bepaald door de vraag vanuit de markt. Als veel beleggers tegelijk een aandeel willen aanschaffen, dan zal sprake zijn van een prijsstijging. Wordt een bepaald aandeel massaal verkocht, dan krijgt het uiteraard minder waarde. Als u aan korte termijn handelen in aandelen wilt doen, stelt u zich dus vaak de vraag wat de massa gaat doen. Als u dat kunt doorgronden dan kunt u met deze manier van beleggen leuke rendementen scoren. Overigens vindt u elders op deze website handige informatie over de beste en de goedkoopste belegging, over de brokers en komt ook beleggen in vastgoed aan de orde. U kunt uw voordeel doen met deze actuele informatie.

Gebruik de technische analyse

Handelen in aandelen over een kortere periode betekent in feite dat u ook gebruik dient te maken van de technische analyse van de koers van een aandeel. U kijkt dan naar de geschiedenis van de koersen, u ontdekt patronen en bepaalde indicatoren zouden kunnen wijzen op een dalende of een stijgende koers. Om deze redenen vergt actief beleggen ook veel meer tijd dan wanneer u kiest voor de langere termijn.

Aanbieder Info  
Etoro vergelijken

Beleggen vergelijken Zelf beleggen
Beleggen vergelijken Beleggen in aandelen, crypto en meer
Beleggen vergelijken Geen commissie of beheerkosten!
Beleggen vergelijken Open gratis rekening
Lees meer, klik hier!
of direct starten
DEGIRO vergelijken

Beleggen vergelijken Zelf beleggen
Beleggen vergelijken Beleggen in aandelen, beleggingsfonden, opties, futures en meer
Beleggen vergelijken Ongekend lage tarieven
Beleggen vergelijken Open gratis rekening
Lees meer, klik hier!
of direct startenBeleggen vergelijken Zelf beleggen
Beleggen vergelijken Goedkoop Beleggen in aandelen, opties en futures
Beleggen vergelijken Nieuwe goedkoopste broker van België
Beleggen vergelijken Gratis informatiepakket aanvragen
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Beleggen vergelijken Zelf beleggen
Beleggen vergelijken Beleggen in aandelen en ETF
Beleggen vergelijken Mobiel beleggen zonder commissie!
Beleggen vergelijken Start nu en ontvang een Gratis aandeel!
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Beleggen vergelijken Laten beleggen
Beleggen vergelijken Beleggen in beleggingsfondsen
Beleggen vergelijken Geen instap-en uitstapkosten
Beleggen vergelijken Open gratis rekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Mozzeno beleggen investeren Beleggen vergelijken Zelf beleggen & investeren
Beleggen vergelijken Beleggen in persoonlijke leningen en vastgoedprojecten
Beleggen vergelijken Gratis en vrijblijvend account aanmaken
Beleggen vergelijken Open gratis rekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten