Bitcoin traden

Heb je spaargeld op de bank staan, waar je vroeger een mooie rente op pakte, maar wat nu uit zichzelf niet meer toeneemt? Dan is het tijd om andere dingen met je geld te doen om je vermogen te laten toenemen. Je zou er bijvoorbeeld mee kunnen beleggen. Tegenwoordig is beleggen in crypto’s erg interessant. Je kunt er dus voor kiezen om in Bitcoin te traden. Op deze pagina lees je op welke manier je Bitcoin kunt traden. Verder wordt er ingegaan op de voordelen die eraan zitten en kom je erachter hoe je brokers en exchanges met elkaar kunt vergelijken.

Bitcoin traden kan ook met deze aanbieders:

AanbiederMogelijkheden
1.
eToro bitcoin kopen
Handel in crypto's zoals Bitcoin, Ethereum, Ripple en meer op het populaire handelsplatform van eToro. Miljoenen gingen u voor.
+ Open gratis rekening
+ Minimum eerste inleg: € 44,16
+ Gratis demoaccount: Oefen eerst uw strategie met $ 100.000 "nepgeld"
eToro bitcoin kopen
of start nu
2.
Bitvavo bitcoin kopen
Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste exchange.
+ Eerste € 1000,- gratis handelen
+ Minimum orderbedrag: € 1,-
+ Handelskosten: 0,25%
+ Nederlandstalige helpdesk
Bitvavo bitcoin kopen
of start nu
3.
Litebit bitcoin kopen
Met Litebit bent u zeker van een goede klantenservice en een gebruiksvriendelijk platform.
+ Start eenvoudig
+ Minimum orderbedrag: € 10,-
+ Handelskosten: 1%
+ Nederlandstalige helpdesk
Litebit bitcoin kopen
of start nu
4.
Coinbase bitcoin kopen
Met Coinbase kunt u gemakkelijk Bitcoin kopen en verkopen. Deze wereldwijde crypto broker maakt het u wel heel makkelijk om te investeren in heel veel verschillende cryptomunten.
+ Snel starten is mogelijk
+ Minimum orderbedrag: € 2,-
+ Handelskosten: 1,49%
+ Wereldwijd platform
Coinbase bitcoin kopen
of start nu
Advertenties. Let op: beleggen en handelen in crypto gaat gepaard met risico's. Uw inleg kan meer, maar ook minder waard worden.

Op welke manier kun je Bitcoin traden?

Bitcoin kopen is helemaal niet zo moeilijk als je in eerste instantie zou denken. Hoewel blockchaintechnologie, crypto’s en de koersen leren begrijpen soms lastig is, kun je juist heel laagdrempelig instappen. Sommige brokers laten je al Bitcoin traden vanaf een paar euro. In de basis bestaan er twee manieren om Bitcoin te traden. Je kunt er namelijk voor kiezen om op de koers te speculeren, of je zou CFD’s en verschillende coins kunnen kopen, met het vooruitzicht dat zij uiteindelijk in waarde zullen toenemen. Wanneer je bijvoorbeeld Bitcoin of andere cryptomunten koopt, is het belangrijk dat je ze in een goed beveiligde digitale wallet bewaard.

De wallet kun je vaak los van je account koppelen, zodat al je verschillende crypto’s bij elkaar kunnen worden opgeslagen. Wanneer de waarde van je crypto’s toeneemt, kun je ervoor kiezen om de munten langer in bezit te houden of weer te verkopen. Je zet altijd geld met Bancontact of je creditcard op je account en je kunt hier het geld uit de verkochte crypto’s hier vervolgens weer op laten terugstorten.

Wat zijn de voordelen van Bitcoin traden?

Denk je erover na om in Bitcoin te traden? Dan is het goed om te weten welke voordelen hieraan zitten. Nu de cryptomarkt nog jong is, kun je vroeg instappen, waardoor je later van alle koersstijgingen kunt meegenieten. Verder is de cryptomarkt 24/7 beschikbaar en actief. Dit is anders als je in aandelen belegd, de aandelenmarkt werkt namelijk met bepaalde openingstijden. In Bitcoin traden zorgt ervoor dat je van meer liquiditeit geniet. Dit houdt in dat kleine transacties geen invloed op de rest van de markt hebben, waardoor de marktprijs niet snel wordt beïnvloed als je besluit om een deel van je winst in cash uit te laten betalen.

Verder kun je zowel voor de long- als shortterm in crypto’s investeren. Je zou zelfs tijdens een stijgende en dalende koers kunnen traden om daar voor jezelf mooie bedragen uit te halen.

Op deze manier kun je verschillende brokers en exchanges vergelijken

Op Beleggenvergelijken.be helpen wij je graag door meer informatie over allerlei soorten beleggingen te verstrekken. Eén ervan is in Bitcoin traden. Hier kun je tegenwoordig mooie winsten mee pakken, vooral als je een beetje weet waar je precies mee bezig bent. Voordat je op dit punt komt, is het belangrijk om er tijd en aandacht in te steken. Hoe meer en hoe sneller je over Bitcoin en andere crypto’s leert, hoe eerder je er geld in kunt beleggen, wat in no time meer geld waard wordt. Houd er wel rekening mee dat beleggen in welke vorm dan ook altijd risico’s met zich meebrengt. Beleg daarom altijd met geld wat je in de nabije toekomst niet nodig hebt.

Begin bijvoorbeeld met een klein deel van je spaargeld, wat je ook echt op de lange termijn in verschillende crypto’s kunt laten zitten. Verder kun je brokers inschakelen en met bepaalde exchanges werken. Om brokers en exchanges te vinden die bij jouw manier van traden passen, kun je onze vergelijker op de website inzetten!

Hoe kun je Bitcoin traden?

Door een account aan te maken bij een broker of exchange naar keuze en hier geld op te zetten. Gebruik het geld om Bitcoin of altcoins mee te kopen.

Welke voordelen zitten er aan het traden van Bitcoin?

Om erachter te komen welke voordelen er aan Bitcoin traden zitten, kun je deze pagina eens goed doorlezen!

Hoe kun je erachter komen welke broker of exchange bij je past?

Wil je weten uit welke brokers en exchanges je allemaal kunt kiezen? Kijk dan op het totaaloverzicht van Beleggenvergelijken.be.

Kasper de Wijs, expert Beleggen
Laatste berichten van Kasper de Wijs, expert Beleggen (alles zien)