Vastgoed investeren

Vastgoed investerenWilt u uw vermogen doen laten toenemen? Heeft u een schoon bedrag op uw spaarrekening staan maar bent u teleurgesteld in de rente die uw bank erover betaald? Dan zou u ervoor kunnen kiezen om aandelen te kopen, maar een nog beter idee is wanneer u kiest voor vastgoed investeren. Uit recent onderzoek is namelijk gebleken dat u door te investeren in vastgoed, u 30 keer meer geld voor uzelf opbrengt dan wanneer u spaart of uw geld belegd in aandelen en obligaties. Het feit dat vastgoed interessanter is, komt doordat zelfs in tijden van een crisis uw opbrengsteigendom interessant voor u zal blijven. In dit artikel leest u meer over investeren in vastgoed.

Hieronder kunt u een aantal vastgoedprojecten bekijken om in vastgoed te investeren en vrijblijvend informatie opvragen:

Vastgoedproject Info
Investeren vastgoed Hotel Gent

Hotel Gent

Beleggen vergelijken Zeer gunstige locatie in centrum
Beleggen vergelijken Hoog rendement
Beleggen vergelijken Zorgeloos beheer
Beleggen vergelijken Vrijblijvend meer informatie
Lees meer, klik hier!
of nu investeren
Investeren vastgoed Hotel Antwerpen

Hotel Antwerpen

Beleggen vergelijken Aparthotel in Antwerpen
Beleggen vergelijken Zorgeloos beheer
Beleggen vergelijken Hoog nettorendement
Beleggen vergelijken Vrijblijvend meer informatie
Lees meer, klik hier!
of nu investeren

De voordelen van in vastgoed investeren

In vastgoed investeren brengt een aantal interessante voordelen met zich mee. Zo kunt u er zeker en vast vanuit gaan dat u altijd een positieve cashflow heeft wanneer u in vastgoed investeert. Wanneer u het extra appartement of huis doorverhuurd, brengt u hier vaste inkomsten uit naar voren. Dit is betrouwbaarder dan wanneer u over het investeren in aandelen nadenkt. Wanneer de huurders u betalen, krijgt u namelijk iedere maand een vast bedrag op uw rekening gestort. Daarnaast zorgt vastgoed ervoor dat u beschermd wordt tegen de inflatie binnen de economie. Wanneer er inflatie plaatsvindt, stijgen de huurprijzen mee en blijft u er stabiele bedragen uit ontvangen.

Als laatste heeft deze vorm van investeren een belangrijk belastingvoordeel voor u. Dit komt doordat de Belgische overheid eigen vastgoed subsidieert. Wanneer u ervoor kiest om een woning te verhuren, ontvangt u voordeel op de lening voor de afgesloten hypotheek. Bovendien is de kans erg groot dat de meerwaarde over uw vastgoed op de lange termijn alleen maar extra toeneemt. In vastgoed investeren wordt steeds populairder, waagt u de kans?

Een aantal tips om in vastgoed te investeren

Om succesvol in vastgoed te investeren, is het belangrijk dat u bepaalde zaken in uw achterhoofd houdt voordat u eraan begint. U kunt namelijk het beste vroeg beginnen, zodat u uw vastgoed op de lange termijn kunt uitbreiden. Wanneer u bijvoorbeeld in uw 20-30’er jaren een studentenkot koopt en deze later doorverhuurd, heeft u op uw 50e uw eigen woning subiet afbetaald en zijn alle inkomsten uit het vastgoed alleen maar extra voor uw pensioen.

Een ander voordeel van het beheren van uw eigen vastgoed, is het feit dat vastgoed vaak meer waard wordt, naarmate er meer jaren verstrijken. Hierbij is het erg belangrijk om een huis, appartement of ander pand te kopen op een interessante locatie. Bekijk altijd goed wat de toekomstplannen van een bepaalde buurt of wijk zijn. Zo kan uw vastgoed namelijk bizar in waarde stijgen als de locatie interessanter wordt.

Bekijk en vind vastgoedprojecten via Beleggenvergelijken.be

Nu u heeft gelezen wat de voordelen en tips voor vastgoed investeren zijn, wilt u misschien weten in wat voor vastgoedprojecten u op dit moment kunt investeren. Via Beleggenvergelijken.be vindt u een overzicht terug van de meest recente vastgoedprojecten bij u in de buurt. Of het nu om nieuwbouwprojecten, bestaande appartementen aan zee of het investeren in een studentenkot gaat. Via onze website kunt u altijd en vrijblijvend informatie opvragen. Ook kunt u direct een overzicht krijgen van het rendement wat de vastgoedprojecten u op zouden kunnen leveren.

Slim beleggen in vastgoed zorgt er vaak ook voor dat u veel minder meerwaardebelasting betaald. Meerwaardebelasting daalt vanaf het moment dat u het vastgoed 5 jaar in uw eigen bezit houdt. Wanneer u het vastgoed langer behoudt betaalt u helemaal géén meerwaardebelasting meer, wat u uiteindelijk extra geld oplevert. Wanneer u 8 jaar lang uw bouwgrond als eigendom vasthoudt, vervalt de meerwaardebelasting ook.