Beleggingsfondsen

beleggingsfondsen beleggenBent u van plan om uw geld te beleggen? Veel mensen zien graag hun eigen vermogen groeien en vinden het daarom ook zonde van hun tijd om het geld alleen maar op de bank te laten staan. Vandaar dat er vaak wordt gekozen om een deel van het spaargeld te beleggen in aandelen, obligaties of beleggingsfondsen. Wanneer u deze keuze maakt, kunt u na een aantal jaren namelijk sterk zijn gegroeid in uw totale vermogen. Let er wel op dat beleggen altijd risico’s met zich meebrengt. U zou een deel van uw geld kunnen verliezen. In dit artikel leest u meer over beleggingsfondsen. Want wat houden deze fondsen precies in en hoe zorgt u ervoor dat u een beleggingsfonds vindt wat bij u past?

Beleggen in beleggingsfondsen? Vergelijk brokers om te beleggen:

Aanbieder Info
Freedom24 BeleggenBeleggen vergelijken Zelf beleggen
Beleggen vergelijken Beleggen in Aandelen, ETF en Opties in de 15 Grootste beurzen van Europa, Amerika en Azië
Beleggen vergelijken Geen minimale inleg: beleg al vanaf € 0,01
Beleggen vergelijken Meer dan 400.000 beleggers vertrouwen al op Freedom24
Beleggen vergelijken Actie: ontvang Gratis aandelen met een waarde tot $ 800,- als je € 5000,- stort en code WELCOME5 gebruikt!
Beleggen vergelijken Open eenvoudig een rekening >

Beleggen vergelijken Zelf beleggen
Beleggen vergelijken Gratis Beleggen in Amerikaanse Aandelen ( NYSE & NASDAQ) en Opties
Beleggen vergelijken Ervaren broker die gratis beleggen mogelijk maakt. Start met beleggen in Amerikaanse aandelen en betaal € 0,- aan commissie en geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of beheerskosten!
Beleggen vergelijken Probeer Gratis & Vrijblijvend te beleggen met een Demo account >

Beleggen vergelijken Zelf beleggen
Beleggen vergelijken Beleggen in Aandelen, Opties en ETF op 150 beurzen
Beleggen vergelijken Broker met veel keuze om te beleggen met de laagst mogelijke commissie.
Beleggen vergelijken Probeer Gratis & Vrijblijvend te beleggen met een Demo account >
Etoro vergelijken


Beleggen vergelijken Zelf beleggen
Beleggen vergelijken Beleggen in aandelen, crypto en meer
Beleggen vergelijken Geen commissie of beheerkosten!
Beleggen vergelijken Open gratis rekening
Saxo bank beleggen vergelijken


Beleggen vergelijken Zelf beleggen
Beleggen vergelijken Beleg in aandelen op de BEL20, NASDAQ en andere beurzen wereldwijd met Saxo Bank, voorheen Binck.
Beleggen vergelijken Tot 70% goedkoper dan bij andere brokers
Beleggen vergelijken Open gratis rekening
easybroker vergelijken

Beleggen vergelijken Zelf beleggen
Beleggen vergelijken Beleg in meer dan 100 beurzen in 30 landen met lage tarieven
Beleggen vergelijken Gemakkelijk beleggen voor iedereen
Beleggen vergelijken Open gratis rekening
Medirect bank Beleggen vergelijken Laten beleggen
Beleggen vergelijken Beleggen in beleggingsfondsen
Beleggen vergelijken Geen instap-en uitstapkosten
Beleggen vergelijken Open gratis rekening
Mozzeno beleggen investeren Beleggen vergelijken Zelf beleggen & investeren
Beleggen vergelijken Beleggen in persoonlijke leningen en vastgoedprojecten
Beleggen vergelijken Gratis en vrijblijvend account aanmaken
Beleggen vergelijken Open gratis rekening
DEGIRO vergelijken

Beleggen vergelijken Zelf beleggen
Beleggen vergelijken Beleggen in aandelen, beleggingsfonden, ETF, opties, futures en meer. Betaal € 0,- commissie voor Amerikaanse aandelen en DEGIRO kernselectie.
Beleggen vergelijken Ongekend lage tarieven
Beleggen vergelijken Open gratis rekening
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's. Uw inleg kan meer, maar ook minder waard worden.

Wat zijn beleggingsfondsen?

Beleggingsfondsen hebben professionele beleggers in dienst die uw portefeuille voor u kunnen beheren. Op die manier kunt u erg makkelijk uw geld beleggen en is uw algehele portefeuille ook erg gespreid, doordat u bij beleggingsfondsen zowel in aandelen, obligaties en andere beleggingsmogelijkheden investeert. De voordelen van deze fondsen zijn onder andere dat u zelf de financiële markt niet krampachtig in de gaten dient te houden, dit doet de fondsbeheerder namelijk al voor u. Verder kunt u vaak met een lager bedrag al instappen dan wanneer u zelfstandig de aandelenmarkt op gaat en kunt u beleggen via spaarformules, waardoor u risico’s spreidt. Daarnaast kunt u door de samenwerking met een beleggingsfonds ook op markten komen die normaal gesproken minder toegankelijk zijn, denk hierbij bijvoorbeeld aan de Chinese aandelenmarkt.

Hoe weet u welke beleggingsfondsen bij u passen?

Doordat er veel verschillende beleggingsfondsen bestaan, is het niet altijd even makkelijk om een fonds te vinden wat bij uw normen en waarden past. Vandaar dat het handig is om u goed voor te bereiden voor u het geld in bepaalde beleggingsfondsen belegd. Bepaal als eerste uw risicoprofiel. Des te meer risico u durft te nemen, des te meer geld het u op zou kunnen leveren. Maar hoe meer geld u in het beleggingsfonds investeert, des te groter het risico voor u wordt wanneer er koersschommelingen ontstaan. Daarnaast is het belangrijk dat u bedenkt hoe groot uw beleggingshorizon is. Kunt u het geld meer dan 10 jaar missen, of wilt u op de korte termijn al resultaat boeken?

Wanneer u het risicoprofiel voor uzelf heeft geschetst, blijven er al een stuk minder beleggingsfondsen interessant. Hierna is het tijd om de overgebleven fondsen nog wat te verfijnen. Wil u bijvoorbeeld alleen in één sector investeren of in de aandelen uit bepaalde landen? Wanneer u dit weet, zal de keuze voor het juiste beleggingsfonds nog makkelijker voor u worden. Op het moment dat u ook de beleggingscategorie duidelijk voor ogen heeft is het tijd om de verschillende rendementen van de overgebleven fondsen op te tekenen. De beste belegging hoeft niet bij één fondsenhuis plaats te vinden. Probeer fondsen met hoge kosten te mijden en gok niet op de winnaar. Ga voor veilig en kies voor de middenmoot.

Beleggenvergelijken.be biedt u de mogelijkheid tot het vergelijken van aanbieders

Op Beleggenvergelijken.be vindt u verschillende handige artikelen terug die u meer informatie bieden over het beleggen van uw geld. Onze website is erop ingericht dat u makkelijk en snel een overzicht heeft over welke manieren van beleggen er op de markt zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan aandelen kopen, obligaties of beleggingsfondsen. Daarnaast kunt u ook inzien uit welke aanbieders u kunt kiezen en kunt u deze zelfstandig met elkaar vergelijken. Beleggenvergelijken.be geeft u daarnaast de mogelijkheid om een informatiepakket aan te vragen. Met één druk op de knop kunt u een rekening openen. Wij zorgen er graag voor dat beleggen u eenvoudiger wordt gemaakt. Wij zorgen ervoor dat u zelf uw kennis omtrent dit onderwerp kunt blijven uitbreiden.

Kasper de Wijs, expert Beleggen
Laatste berichten van Kasper de Wijs, expert Beleggen (alles zien)