DEGIRO of MeXem?

DEGIRO of MeXemHeeft u de wens om uw spaargeld te laten toenemen? Maar bent u teleurgesteld dat de rentes van de banken in de afgelopen jaren zo zwaar gedaald zijn? Dan is het voor u wellicht interessant om een deel van uw spaargeld te gaan beleggen. Beleggen zorgt er namelijk voor dat de kans dat uw vermogen toeneemt, veel groter wordt. Wanneer u besluit om te beleggen in aandelen, beleggingsfondsen of obligaties, is het belangrijk dat u voor een broker kiest die bij u past. In dit artikel komt u erachter of u beter voor DEGIRO of MeXem kunt kiezen.

In de tabel hieronder kunt u DEGIRO en MeXem met elkaar vergelijken:

Aanbieder Info
Freedom24 BeleggenBeleggen vergelijken Zelf beleggen
Beleggen vergelijken Beleggen in Aandelen, ETF en Opties in de 15 Grootste beurzen van Europa, Amerika en Azië
Beleggen vergelijken Geen minimale inleg: beleg al vanaf € 0,01
Beleggen vergelijken Meer dan 400.000 beleggers vertrouwen al op Freedom24
Beleggen vergelijken Open eenvoudig een rekening >

Beleggen vergelijken Zelf beleggen
Beleggen vergelijken Gratis Beleggen in Amerikaanse Aandelen ( NYSE & NASDAQ) en Opties
Beleggen vergelijken Ervaren broker die gratis beleggen mogelijk maakt. Start met beleggen in Amerikaanse aandelen en betaal € 0,- aan commissie en geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of beheerskosten!
Beleggen vergelijken Probeer Gratis & Vrijblijvend te beleggen met een Demo account >
Etoro vergelijken


Beleggen vergelijken Zelf beleggen
Beleggen vergelijken Beleggen in aandelen, crypto en meer
Beleggen vergelijken Geen commissie of beheerkosten!
Beleggen vergelijken Open gratis rekening
Saxo bank beleggen vergelijken


Beleggen vergelijken Zelf beleggen
Beleggen vergelijken Beleg in aandelen op de BEL20, NASDAQ en andere beurzen wereldwijd met Saxo Bank, voorheen Binck.
Beleggen vergelijken Tot 70% goedkoper dan bij andere brokers
Beleggen vergelijken Open gratis rekening
easybroker vergelijken

Beleggen vergelijken Zelf beleggen
Beleggen vergelijken Beleg in meer dan 100 beurzen in 30 landen met lage tarieven
Beleggen vergelijken Gemakkelijk beleggen voor iedereen
Beleggen vergelijken Open gratis rekening
Medirect bank Beleggen vergelijken Laten beleggen
Beleggen vergelijken Beleggen in beleggingsfondsen
Beleggen vergelijken Geen instap-en uitstapkosten
Beleggen vergelijken Open gratis rekening
Mozzeno beleggen investeren Beleggen vergelijken Zelf beleggen & investeren
Beleggen vergelijken Beleggen in persoonlijke leningen en vastgoedprojecten
Beleggen vergelijken Gratis en vrijblijvend account aanmaken
Beleggen vergelijken Open gratis rekening
DEGIRO vergelijken

Beleggen vergelijken Zelf beleggen
Beleggen vergelijken Beleggen in aandelen, beleggingsfonden, ETF, opties, futures en meer. Betaal € 0,- commissie voor Amerikaanse aandelen en DEGIRO kernselectie.
Beleggen vergelijken Ongekend lage tarieven
Beleggen vergelijken Open gratis rekening
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's. Uw inleg kan meer, maar ook minder waard worden.

Wat zijn de functionaliteiten van DEGIRO of MeXem?

Bent u benieuwd naar of DEGIRO of MeXem beter bij u past? Dan is het belangrijk om de functionaliteiten van beide brokers met elkaar te vergelijken. DEGIRO heeft in december 2019 een enorme update doorgemaakt wat hun systeem betreft. Dit zorgt ervoor dat u bij hen nu nog meer gebruik kunt maken van verschillende functionaliteiten, die sommige andere brokers u niet aanbieden. Bij DEGIRO kunt u bijvoorbeeld een favorietenlijst bijhouden en heeft u de mogelijkheid om een schaduwportefeuille aan te maken. Daarnaast biedt DEGIRO u een gebruiksvriendelijke app aan voor zowel de Android als iOS apparaten.

MeXem maakt gebruik van hetzelfde platform als de bekende broker Lynx. Dit platform wordt het TradersOnly platform genoemd. Het gaat hier om een heel uitgebreid platform wat voor een beginnende belegger nogal uitdagend en zelfs lastig kan zijn. Wanneer u begint te begrijpen hoe het platform werkt, kunt u er echter veel informatie uithalen. Zo kunt u bijvoorbeeld bedrijfsinformatie als nettowinst, dividend per aandeel en koers-winstverhoudingen raadplegen. Ook MeXem biedt u gebruiksvriendelijke apps voor Android en iOS aan. Dus gaat u voor DEGIRO of MeXem?

Heeft DEGIRO of MeXem betere tarieven voor u?

Vanzelfsprekend kijkt u tijdens het vergelijken van brokers ook naar hun tarieven. Welke broker heeft een beter tarief; DEGIRO of MeXem? Wanneer u naar de tarieven per transactie kijkt, ziet u dat de prijs bij MeXem iets hoger ligt dan bij DEGIRO. In dit artikel plaatsen wij geen tarieven, doordat deze weleens worden aangepast. In de tabel op onze website kunt u direct meer informatie opvragen bij de broker van uw keuze.

Hoewel MeXem iets hogere transactiekosten van u vraagt, betaalt u bij hen geen andere kosten. DEGIRO daarentegen vraagt een jaarlijkse connectivity fee. Dit zijn kosten die u maakt zodat u jaarlijks bij DEGIRO aangesloten kunt blijven. Het ligt er dus aan of de extra kosten bij DEGIRO samen meer kosten dan uw transactiekosten bij MeXem. Uiteindelijk zullen de kosten die u bij beide brokers betaald, niet veel van elkaar verschillen.

Vergelijk bekende en minder bekende brokers via Beleggenvergelijken.be

Weet u al of u voor DEGIRO of MeXem kiest? Wanneer u tussen verschillende brokers twijfelt, kan het helpen om meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken. Veel brokers verschillen op andere gebieden van elkaar. Terwijl sommige brokers uiteindelijk meer op elkaar blijken te lijken dan u in eerste instantie had gedacht. Wanneer u de brokers met elkaar vergelijkt, weet u zelf welke voordelen u belangrijker vindt. Zijn dat de tarieven die zij vragen, het aantal jaren ervaring wat zij hebben, of de reviews positief zijn en of de broker voor een beginnende of ervaren belegger geschikt is? U komt er vanzelf achter welke broker bij u past, door degene waar u tussen twijfelt met elkaar te vergelijken. Deze vergelijkingen maakt u makkelijk en snel op Beleggenvergelijken.be. Houd u er alstublieft rekening mee dat beleggen altijd financiële risico’s met zich meebrengt.

Kasper de Wijs, expert Beleggen
Laatste berichten van Kasper de Wijs, expert Beleggen (alles zien)