DEGIRO of Lynx?

DEGIRO of LynxBent u op zoek naar een geschikte broker om een deel van uw geld te beleggen? Dan bent u bij Beleggenvergelijken.be aan het juiste adres. Veel Belgen kiezen er tegenwoordig voor om een deel van hun spaargeld via een broker te beleggen. Dit zorgt ervoor dat uw spaargeld toch in waarde groeit, ondanks dat de banken u geen rente meer uitbetalen. U zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om via de Bel 20 aandelen te kopen. De Bel 20 staat voor de Belgische aandelenindex waar jaarlijks 20 nieuwe bedrijven in komen te staan. Zij voldoen aan strenge criteria waardoor het voor u als belegger interessant is om aandelen van deze bedrijven te kopen. Maar via welke broker is het voor u interessant om het geld te beleggen. Kiest u voor DEGIRO of Lynx? In dit artikel leest u meer informatie over de brokers DEGIRO en Lynx.

Hieronder vergelijkt u DEGIRO en Lynx met elkaar:

Aanbieder Info
Freedom24 BeleggenBeleggen vergelijken Zelf beleggen
Beleggen vergelijken Beleggen in Aandelen, ETF en Opties in de 15 Grootste beurzen van Europa, Amerika en Azië
Beleggen vergelijken Geen minimale inleg: beleg al vanaf € 0,01
Beleggen vergelijken Meer dan 400.000 beleggers vertrouwen al op Freedom24
Beleggen vergelijken Open eenvoudig een rekening >

Beleggen vergelijken Zelf beleggen
Beleggen vergelijken Gratis Beleggen in Amerikaanse Aandelen ( NYSE & NASDAQ) en Opties
Beleggen vergelijken Ervaren broker die gratis beleggen mogelijk maakt. Start met beleggen in Amerikaanse aandelen en betaal € 0,- aan commissie en geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of beheerskosten!
Beleggen vergelijken Probeer Gratis & Vrijblijvend te beleggen met een Demo account >
Etoro vergelijken


Beleggen vergelijken Zelf beleggen
Beleggen vergelijken Beleggen in aandelen, crypto en meer
Beleggen vergelijken Geen commissie of beheerkosten!
Beleggen vergelijken Open gratis rekening
Saxo bank beleggen vergelijken


Beleggen vergelijken Zelf beleggen
Beleggen vergelijken Beleg in aandelen op de BEL20, NASDAQ en andere beurzen wereldwijd met Saxo Bank, voorheen Binck.
Beleggen vergelijken Tot 70% goedkoper dan bij andere brokers
Beleggen vergelijken Open gratis rekening
easybroker vergelijken

Beleggen vergelijken Zelf beleggen
Beleggen vergelijken Beleg in meer dan 100 beurzen in 30 landen met lage tarieven
Beleggen vergelijken Gemakkelijk beleggen voor iedereen
Beleggen vergelijken Open gratis rekening
Medirect bank Beleggen vergelijken Laten beleggen
Beleggen vergelijken Beleggen in beleggingsfondsen
Beleggen vergelijken Geen instap-en uitstapkosten
Beleggen vergelijken Open gratis rekening
Mozzeno beleggen investeren Beleggen vergelijken Zelf beleggen & investeren
Beleggen vergelijken Beleggen in persoonlijke leningen en vastgoedprojecten
Beleggen vergelijken Gratis en vrijblijvend account aanmaken
Beleggen vergelijken Open gratis rekening
DEGIRO vergelijken

Beleggen vergelijken Zelf beleggen
Beleggen vergelijken Beleggen in aandelen, beleggingsfonden, ETF, opties, futures en meer. Betaal € 0,- commissie voor Amerikaanse aandelen en DEGIRO kernselectie.
Beleggen vergelijken Ongekend lage tarieven
Beleggen vergelijken Open gratis rekening
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's. Uw inleg kan meer, maar ook minder waard worden.

De voor- en nadelen van DEGIRO of Lynx

Wanneer u tussen DEGIRO of Lynx twijfelt is het fijn om de voor- en nadelen van beide partijen onder elkaar te zetten. DEGIRO scoort erg goed als het om scherpe tarieven gaat. Daarnaast kunt u bij DEGIRO erg snel en makkelijk een account openen en is hun handelsplatform gebruiksvriendelijk. Een nadeel aan DEGIRO is dat u bij hen niet met een credit of debitcard kunt betalen of kunt laten uitbetalen. Daarnaast kunt u zich niet laten bijscholen via hun platform.

Lynx heeft een uitstekend mobiel platform, een groot assortiment aan markten en beleggingsproducten en hanteert lage transactiekosten. Daarentegen is hun desktop-versie van het handelsplatform gebruiksonvriendelijk en dient u in het begin meteen 3000 euro te storten voor u een account bij hen kunt aanmaken.

Hoe zit het met de veiligheid van uw geld bij DEGIRO of Lynx?

Is uw geld veilig bij DEGIRO of Lynx? Dit is een belangrijke vraag waar elke belegger graag een antwoord op krijgt. DEGIRO pleit dat het grootste gedeelte van haar klanten bestaat uit de grote spelers op de financiële markt, dus dit brengt betrouwbaarheid met zich mee. Bij Lynx is dit precies hetzelfde verhaal. Alleen biedt Lynx ook nog een hoog niveau van investeerdersprotectie en kunt u bij hen niet in het rood terecht komen. DEGIRO heeft géén banklicentie, wat een risico voor de veiligheid van uw geld zou kunnen betekenen. Daarnaast zijn beide partijen niet beursgenoteerd, wat ook een nadeel kan zijn.

Vergelijk bekende en minder bekende brokers via Beleggenvergelijken.be

Bent u er ondertussen al over uit of u voor DEGIRO of Lynx kiest? Op Beleggenvergelijken.be kunt u eenvoudig en snel de verschillende brokers met elkaar vergelijken. Dit is vooral handig op het moment dat u nog tussen bepaalde brokers twijfelt. De reden waarom u kunt twijfelen is voor iedere beginnende belegger anders. Vandaar dat wij op onze website ook artikelen plaatsen met de toelichting waarom u juist voor de ene of de andere broker zou kunnen kiezen. Wij maken het u graag makkelijker om uw keuze te baseren op de voordelen van de brokers waar u meer informatie over leest.

Houd altijd in uw achterhoofd dat het beleggen van uw geld de nodige risico’s met zich meebrengt. Het is namelijk niet weg te denken dat u een deel of uw gehele inzet zou kunnen verliezen. Echter zijn de voordelen van een deel van uw geld beleggen wel veel sterker. Want wanneer u alleen zou blijven sparen, zou uw vermogen veel trager toenemen, dan op het moment dat u ook wat van het spaargeld belegd.

Kasper de Wijs, expert Beleggen
Laatste berichten van Kasper de Wijs, expert Beleggen (alles zien)