Populaire aandelen

populaire aandelen

Als u start met beleggen dan is dat al ingewikkeld genoeg allemaal. Nadat u zich in de werkwijze op de beurs hebt verdiept en een online broker in de arm heeft genomen, is het tijd om aandelen te kopen. Ook dat valt nog niet mee, want welke aandelen koopt u en hoe kunt u uw risico zo goed mogelijk spreiden?

Aanbieder Info  Beleggen vergelijken Zelf beleggen
Beleggen vergelijken Goedkoop Beleggen in aandelen, opties en futures
Beleggen vergelijken Nieuwe goedkoopste broker van België
Beleggen vergelijken Gratis informatiepakket aanvragen
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Etoro vergelijken

Beleggen vergelijken Zelf beleggen
Beleggen vergelijken Beleggen in aandelen, crypto en meer
Beleggen vergelijken Geen commissie of beheerkosten!
Beleggen vergelijken Open gratis rekening
Lees meer, klik hier!
of direct starten
Beleggen vergelijken Zelf beleggen
Beleggen vergelijken Beleggen in aandelen en ETF
Beleggen vergelijken Mobiel beleggen zonder commissie!
Beleggen vergelijken Start nu en ontvang een Gratis aandeel!
Lees meer, klik hier!

of direct starten
DEGIRO vergelijken

Beleggen vergelijken Zelf beleggen
Beleggen vergelijken Beleggen in aandelen, beleggingsfonden, opties, futures en meer
Beleggen vergelijken Ongekend lage tarieven
Beleggen vergelijken Open gratis rekening
Lees meer, klik hier!
of direct starten
Beleggen vergelijken Laten beleggen
Beleggen vergelijken Beleggen in beleggingsfondsen
Beleggen vergelijken Geen instap-en uitstapkosten
Beleggen vergelijken Open gratis rekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Mozzeno beleggen investeren Beleggen vergelijken Zelf beleggen & investeren
Beleggen vergelijken Beleggen in persoonlijke leningen en vastgoedprojecten
Beleggen vergelijken Gratis en vrijblijvend account aanmaken
Beleggen vergelijken Open gratis rekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Populaire en dus ook goede aandelen?

Veel mensen kiezen voor populaire aandelen. Daar zit vaak een gedachte achter. Want als aandelen zo populair zijn, dan zullen het ongetwijfeld ook best goede aandelen zijn, toch? Het is geen gekke gedachte als u beginner bent op de beurs. Het ligt er ook maar net aan of u rendement op de lange of op de korte termijn nastreeft. Kijken we naar de situatie in België, dan is die net als in alle andere landen anders dan al die jaren ervoor. Reden daarvoor is uiteraard het hardnekkige coronavirus.

Redelijk veilige aankoop

Zo was op Euronext Brussel het farmaceutische bedrijf UCB niet geheel verrassend de grote winnaar van 2020. Het aandeel werd 20 procent meer waard, terwijl ook de aandelen van nutsbedrijf Elia Group, VGP Vastgoed, supermarkt Colruyt en investeerder Sofina goed scoorden in 2020. Deze populaire aandelen van 2020 zullen ook dit jaar goed scoren. Het zijn deze populaire aandelen die niet zelden ook door beginnende beleggers gekocht worden. Het kopen van populaire aandelen is vaak – niet altijd dus- een redelijk veilige aankoop. Op deze website vindt u een handig overzicht van de beste en goedkoopste beleggingen en al eveneens een mooi overzicht van de beschikbare brokers. Ook vindt u er informatie over een andere populaire manier van beleggen, het beleggen in vastgoed. Doe er uw voordeel mee.

De grootste uitbetaler van dividend

Het is de bedoeling dat u ofwel door dividend ofwel door een koerswijziging van het aandeel rendement gaat maken. Over dividend gesproken, in België staat Anheuser Bush InBev bekend als uitbetaler van het meeste dividend. Elk jaar geeft het een miljard euro aan winstuitkering aan de aandeelhouders. Populaire aandelen zijn zeker ook de vastgoed aandelen van Wereldhave Belgium, GBL, Proximus en Ageas.

Zelf beleggen is een behoorlijke tijdsinvestering

Uiteraard gaat het er om dat u de voor u beste aandelen koopt, toegespitst op uw beleggingsdoel en uw beleggingshorizon. U kunt uw keuze ook laten bepalen door specialisten als u kiest voor beheerd beleggen. In dat geval geeft u wel de kaders aan en de risicomarge aan, een specialist zal vervolgens voor u beleggen daarbij rekening houdend met een goede risicospreiding. Hoe u kunt weten wat populaire aandelen zijn? Dat is u vooral in de materie verdiepen. Kennis is macht op de beurs en in de beleggingswereld. Dan gaat het over achtergrondinformatie maar ook om actueel nieuws. Zelf populaire aandelen kopen en verhandelen kost dus best wat tijd. Daarom ook kiezen veel mensen die wel willen beleggen maar er niet teveel tijd aan willen besteden voor beheerd beleggen.