Aandelen kopen

aandelen kopen: beginnen met beleggenTwijfelt u erover om aandelen te kopen? Wellicht interesseert u zich in dit onderwerp en wilt u er eerst meer informatie over inwinnen. Dit is een slimme zet wanneer u de beleggingswereld wilt gaan ontdekken. Want een gewaarschuwd mens telt voor twee. Aandelen kopen kan in veel gevallen erg interessant zijn. In dit artikel leest u meer over dit onderwerp en krijgt u een aantal tips voor het beleggen op de markt. Wanneer u gegronde beslissingen maakt wat de aandelen aangaat, heeft u grote kans dat uw vermogen in enkele tientallen jaren erg zal toenemen. Bedenk u wel goed dat aandelen kopen en verkopen nooit zonder risico zal zijn.

Kopen en verkopen van aandelen doe je via een broker, vergelijk ze hier:

Aanbieder Info  
Etoro vergelijken

Beleggen vergelijken Zelf beleggen
Beleggen vergelijken Beleggen in aandelen, crypto en meer
Beleggen vergelijken Geen commissie of beheerkosten!
Beleggen vergelijken Open gratis rekening
Lees meer, klik hier!
of direct starten
DEGIRO vergelijken

Beleggen vergelijken Zelf beleggen
Beleggen vergelijken Beleggen in aandelen, beleggingsfonden, opties, futures en meer
Beleggen vergelijken Ongekend lage tarieven
Beleggen vergelijken Open gratis rekening
Lees meer, klik hier!
of direct startenBeleggen vergelijken Zelf beleggen
Beleggen vergelijken Goedkoop Beleggen in aandelen, opties en futures
Beleggen vergelijken Nieuwe goedkoopste broker van België
Beleggen vergelijken Gratis informatiepakket aanvragen
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Beleggen vergelijken Zelf beleggen
Beleggen vergelijken Beleggen in aandelen en ETF
Beleggen vergelijken Mobiel beleggen zonder commissie!
Beleggen vergelijken Start nu en ontvang een Gratis aandeel!
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Beleggen vergelijken Laten beleggen
Beleggen vergelijken Beleggen in beleggingsfondsen
Beleggen vergelijken Geen instap-en uitstapkosten
Beleggen vergelijken Open gratis rekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Mozzeno beleggen investeren Beleggen vergelijken Zelf beleggen & investeren
Beleggen vergelijken Beleggen in persoonlijke leningen en vastgoedprojecten
Beleggen vergelijken Gratis en vrijblijvend account aanmaken
Beleggen vergelijken Open gratis rekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Op welke manier kunt u zelf aandelen kopen?

Wanneer u graag zelfstandig aandelen wilt kopen, kunt u een speciale beleggingsrekening openen bij één van de bekende brokers. Een broker is een organisatie die het mogelijk maakt om voordelig te beleggen. Vaak kunt u ervoor kiezen om een gratis rekening te openen, maar sommige brokers vragen hier wel een kleine vergoeding voor. Wanneer u het beleggen liever aan de professionals overlaat, kunt u ervoor kiezen om naar een beleggingsfonds te gaan. U kunt uw geld dan door iemand anders laten beheren. Dit is vooral een slimme keuze op het moment dat u niet genoeg tijd heeft om de koersen en de aandelenmarkt in de gaten te houden.

Wanneer u ervoor kiest om aandelen te kopen, wordt u automatisch mede-eigenaar van de onderneming waar u het aandeel van koopt. Het is mogelijk om aandelen te kopen op de primaire en de secundaire markt. De primaire markt bestaat uit aandelen die u direct bij de onderneming koopt. De secundaire markt bestaat uit de aandelen die u van een andere aandeelhouder koopt. U doet op dat moment geen directe zaken met de onderneming bij wie de aandelen horen.

Tips voor het kopen van aandelen

Wanneer u ervoor kiest om aandelen te kopen, is het handig om met een aantal zaken rekening te houden. Vandaar dat er in dit artikel een aantal tips worden gegeven die u ondersteunen bij het kopen van aandelen. Ten eerste is het belangrijk dat u duidelijk voor ogen heeft welke risico’s u wel en niet wil nemen. Hoe groter het risico is dat u neemt, des te meer geld het u uiteindelijk zou kunnen opleveren. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat uw geduld op de proef zal worden gesteld op het moment dat u in aandelen gaat handelen. Weet ook, dat uw geduld ruimschoots beloond zal worden. Aandelen hebben nu eenmaal een aantal jaren nodig om in waarde te groeien, dus verkoop ze niet direct wanneer u het te langzaam vindt gaan.

Als laatste is de meest belangrijke tip, de tip om uw inzet te spreiden. Wed nooit op één paard en zorg dat u zowel aandelen als obligaties of andere beleggingsproducten koopt. Dit zorgt ervoor dat uw risico zo veel mogelijk gespreid is.

Beleggenvergelijken.be zorgt ervoor dat u aanbieders kunt vergelijken

Wilt u meer informatie over hoe u het beste aandelen kunt kopen? Dan vindt u hier een aantal zeer informatieve artikelen over terug op Beleggenvergelijken.be. Op onze website bieden wij u graag de kans om uw kennis omtrent beleggen aan te scherpen. Door er meer en meer over te lezen, zorgt u ervoor dat u de beleggingstermen en de beleggingswereld steeds beter begrijpt. Dit is een groot voordeel op het moment dat u uw eigen geld wilt gaan beleggen door aandelen te kopen. Houd u er alstublieft wel rekening mee dat beleggen nooit zonder financieel risico is. Via Beleggenvergelijken.be kunt u snel en eenvoudig verschillende aanbieders van aandelen met elkaar vergelijken, het is ook mogelijk om een informatiepakket aan te vragen of een rekening te openen.