Crypto kopen België

Wist je dat je veel meer uit je spaargeld kunt halen als je dit slim investeert? De banken geven al jaren geen interessante rente meer over je spaargeld, waardoor het lastig is om je vermogen te laten groeien. Sommige beleggingen in vastgoed of aandelen kosten veel geld. Wil je met een lager bedrag instappen en eens uitproberen hoe het beleggen met een klein deel van je spaargeld voelt? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om te beleggen in crypto. Op deze pagina lees je hoe crypto kopen in België precies werkt en op welke manier je dit kunt doen. Verder kom je erachter hoe je een broker of exchanges kunt uitkiezen die bij je past.

Succesvol crypto kopen begint met vergelijken van aanbieders om Bitcoins en andere crypto te kopen en te handelen:

AanbiederMogelijkheden
1.
eToro bitcoin kopen
Handel in crypto's zoals Bitcoin, Ethereum, Ripple en meer op het populaire handelsplatform van eToro. Miljoenen gingen u voor.
+ Open gratis rekening
+ Minimum eerste inleg: € 44,16
+ Gratis demoaccount: Oefen eerst uw strategie met $ 100.000 "nepgeld"
eToro bitcoin kopen
of start nu
2.
Bitvavo bitcoin kopen
Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste exchange.
+ Eerste € 1000,- gratis handelen
+ Minimum orderbedrag: € 1,-
+ Handelskosten: 0,25%
+ Nederlandstalige helpdesk
Bitvavo bitcoin kopen
of start nu
3.
Litebit bitcoin kopen
Met Litebit bent u zeker van een goede klantenservice en een gebruiksvriendelijk platform.
+ Start eenvoudig
+ Minimum orderbedrag: € 10,-
+ Handelskosten: 1%
+ Nederlandstalige helpdesk
Litebit bitcoin kopen
of start nu
4.
Coinbase bitcoin kopen
Met Coinbase kunt u gemakkelijk Bitcoin kopen en verkopen. Deze wereldwijde crypto broker maakt het u wel heel makkelijk om te investeren in heel veel verschillende cryptomunten.
+ Snel starten is mogelijk
+ Minimum orderbedrag: € 2,-
+ Handelskosten: 1,49%
+ Wereldwijd platform
Coinbase bitcoin kopen
of start nu
Advertenties. Let op: beleggen en handelen in crypto gaat gepaard met risico's. Uw inleg kan meer, maar ook minder waard worden.

Hoe werkt crypto kopen in België?

Wanneer je ervoer na denkt om Bitcoin te kopen, is het wel zo fijn om van tevoren te weten op welke manier je dit kunt doen. Gelukkig is crypto kopen in België helemaal niet lastig en kun je dit met vrij weinig kennis van de verschillende systemen doen. Wist je dat cryptocurrency is bedacht om de wereldwijde bankencrisis te omzeilen? Bedenker Satoshi Nakamoto, bedacht het systeem om mensen online geld naar elkaar te laten sturen, zonder dat daar een bank of overheid tussen kan komen. Je crypto’s worden bewaard in je online wallet. Hier staan ze veilig voor hackers en kun je blockchain technologie inzetten om je crypto’s aan anderen te verkopen. Hieronder lees je op welke manier je crypto kunt kopen in België.

Op welke manieren kun je crypto kopen in België?

Wil je goedkoop beleggen? Dan is het belangrijk om te weten dat je al crypto kunt kopen in België vanaf één euro! Dit zorgt ervoor dat crypto kopen in België steeds populairder wordt en vooral ook jongeren ervoor kiezen om hun geld in verschillende cryptocurrency te steken. Hoe je dit doet is eigenlijk heel simpel. Je kunt ervoor kiezen om bijvoorbeeld een account op Bitvavo aan te maken. Hier dien je al je persoonlijke gegevens in te vullen en is het belangrijk dat jij jezelf volledig verifieert. Als dit is gelukt, kun je geld vanaf je reguliere of spaarrekening overmaken op je account. Dit doe je makkelijk en snel via Bancontact of bijvoorbeeld een creditcard.

Het duurt altijd een paar seconden voordat het geld op je account te zien is. Dit wordt bijgeschreven zodra het gelukt is. Met het geld dat je nu op je account hebt staan, kun je verschillende cryptomunten kopen. Zodra je het geld in de crypto’s steekt, kan het door de wisselende koers in waarde stijgen of dalen. Wanneer je winst maakt, kun jij je vermogen laten groeien.

Bekijk verschillende brokers en exchanges voor je een keuze maakt

Wanneer je rondkijkt op Beleggenvergelijken.be, zie je dat wij je graag informeren over allerlei verschillende beleggingsmogelijkheden. De tijd van hoge rentes over je spaargeld bij de bank is helaas voorbij. Dit betekent gelukkig niet dat je spaargeld niet nog steeds voor jou kan werken en in de loop der jaren kan vermeerderen, zonder dat je er al te veel moeite voor hoeft te doen. Wij informeren je graag over de kansen die je kunt grijpen en zorgen ervoor dat je verschillende brokers en exchanges met elkaar kunt vergelijken. Dit is belangrijk om te doen voordat je een keuze maakt.

Geld beleggen neemt risico’s met zich mee. Je kunt je inzet namelijk verliezen, om en nabij hetzelfde houden of laten vermeerderen. Het type broker of de exchange die je kiest, heeft hier invloed op. Kies dus bewust voor een broker of exchange die bij jouw manier van traden en risico nemen past.

Hoe werkt crypto kopen?

Allereerst dien je een account bij een broker en/of exchange aan te maken. Zet geld op je account met Bancontact of iDeal en koop direct je eerste cryptomunten!

Op welke manier kun je crypto kopen in België?

Je kunt met een account bij een broker of exchange met je eigen geld crypto’s kopen. Zorg ervoor dat jij je account correct verifieert.

Hoe kom je erachter welke broker en/of exchange bij je past?

Om antwoorden te vinden op deze vraag kun je direct op Beleggenvergelijken.be kijken.

Kasper de Wijs, expert Beleggen
Laatste berichten van Kasper de Wijs, expert Beleggen (alles zien)