Vastgoedbelegging

VastgoedbeleggingVindt u het ook tegenvallen dat uw bank u steeds minder tot helemaal geen rente over uw spaargeld uitkeert? Veel mensen kiezen er daarom voor om hun geld op een andere manier slim in te zetten. Wanneer u een deel van uw spaargeld belegt, kunt u uw vermogen namelijk laten toenemen. U kent vast de reguliere beleggingen, zoals het kopen van aandelen of obligaties. Hierin neemt u altijd een risico. Investeren in een appartement voor verhuur daarentegen is een veel stabielere belegging. Er zal altijd vraag zijn naar vastgoed, dit komt doordat mensen graag een dak boven hun hoofd hebben. U zou dus zeker en vast een goede huurder voor uw vastgoed kunnen vinden. In dit artikel leest u alles over de vastgoedbelegging.

Naast meer informatie omtrent een vastgoedbelegging op te doen, kunt u in de tabel hieronder verschillende vastgoedprojecten met elkaar vergelijken:

Vastgoedproject Info
Investeren vastgoed Hotel Gent

Hotel Gent

Beleggen vergelijken Zeer gunstige locatie in centrum
Beleggen vergelijken Hoog rendement
Beleggen vergelijken Zorgeloos beheer
Beleggen vergelijken Vrijblijvend meer informatie
Lees meer, klik hier!
of nu investeren
Investeren vastgoed Hotel Antwerpen

Hotel Antwerpen

Beleggen vergelijken Aparthotel in Antwerpen
Beleggen vergelijken Zorgeloos beheer
Beleggen vergelijken Hoog nettorendement
Beleggen vergelijken Vrijblijvend meer informatie
Lees meer, klik hier!
of nu investeren

Wat levert een vastgoedbelegging u op?

Dat een vastgoedbelegging steeds populairder wordt in de wereld van beleggen, heeft een aantal redenen. Ten eerste is de vastgoedbelegging een stabiele en tastbare belegging. Wanneer u vastgoed koopt, betaalt u voor uw eigendom. Na een aantal jaar is het vastgoed afbetaald en heeft u het in eigen bezit. Daarnaast levert vastgoed u een dubbel rendement op. Wanneer u uw vastgoed verhuurd, ontvangt u maandelijks een vast bedrag van de huurders. Als u besluit om uw vastgoed na een aantal jaar te verkopen, pakt u ook nog eens winst uit de meerwaarde van het vastgoed. Vandaar dat dit een erg interessante belegging is.

Daarnaast kunt u ervan uitgaan dat het minimale rendement op vastgoed zo’n 3% is. Wanneer u via AirBnB of andere platformen verhuurt, kunt u zelfs wat meer huur vragen. Het is een schone tip om aandacht aan uw interieur en de gemakken in huis te besteden, dan wordt uw vastgoed bij verkoop ook nog eens meer waard. Huurders kiezen liever voor een nette nieuwbouwwoning, dan voor een gedateerde woning met een slechte keuken of badkamer.

Hoe zorgt u voor een stabiele vastgoedbelegging?

Wanneer u geïnteresseerd bent in het investeren in een vastgoedbelegging, moet u weten dat er veel verschillende mogelijkheden voor u zijn. Wanneer u in vastgoed wilt investeren met een kleiner budget, kunt u bijvoorbeeld voor een vastgoedfonds kiezen. Dan koopt u zelf geen vastgoed maar belegt u in allerlei soorten vastgoed binnen het fonds. Wanneer u meer te besteden heeft, kunt u voor een appartement of studentenkot gaan. Wellicht is de aanschaf van een vakantiehuisje ook wel iets voor u. Commercieel vastgoed zoals een winkelpand of hotels wordt interessant op het punt dat u een groot bedrag wilt investeren. U weet zelf het beste welke investering bij uw situatie past. Begint u vooral klein en makkelijk, waarna u de beleggingen vanzelf kunt gaan uitbreiden.

Vergelijk verschillende Belgische vastgoedprojecten op Beleggenvergelijken.be

Nu u meer weet over de mogelijkheden van een vastgoedbelegging, bent u wellicht geïnteresseerd geraakt. Het is niet voor niets dat veel Belgen steeds vaker hun geld in vastgoed beleggen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat u tot 30 keer zo snel spaart, wanneer u uw vermogen op deze manier laat toenemen. De banken geven historisch lage renten op ons spaargeld, waardoor deze manier van sparen niet aantrekkelijk is. Wanneer u investeert in vastgoed is het wel belangrijk dat u een schoon vastgoedproject vindt. Een project zoeken, bekijken en informatie opvragen kost veel tijd. Beleggenvergelijken.be heeft hier iets op gevonden. Op onze website vindt u een overzicht terug waarin u makkelijk en snel verschillende vastgoedprojecten met elkaar kunt vergelijken. Wanneer u een project ziet wat u interessant vindt, kunt u subiet een informatiepakket aanvragen. Ook heeft u de mogelijkheid om het verwachtte rendement van tevoren te berekenen.