Beleggen in aandelen

beleggen in aandelen

Als u gaat beleggen in aandelen wordt u door de aankoop van een aandeel een klein beetje eigenaar van een onderneming. U gaat in aandelen om via een waardevermeerdering van het aandeel of door dividend rendement te maken. Behalve dat u eigenaar van een aandeel bent, hebt u ook stemrecht tijdens de aandeelhoudersvergadering en stemrecht als sprake is van een voorgenomen fusie.

Aanbieder Info  
Etoro vergelijken

Beleggen vergelijken Zelf beleggen
Beleggen vergelijken Beleggen in aandelen, crypto en meer
Beleggen vergelijken Geen commissie of beheerkosten!
Beleggen vergelijken Open gratis rekening
Lees meer, klik hier!
of direct starten
DEGIRO vergelijken

Beleggen vergelijken Zelf beleggen
Beleggen vergelijken Beleggen in aandelen, beleggingsfonden, opties, futures en meer
Beleggen vergelijken Ongekend lage tarieven
Beleggen vergelijken Open gratis rekening
Lees meer, klik hier!
of direct startenBeleggen vergelijken Zelf beleggen
Beleggen vergelijken Goedkoop Beleggen in aandelen, opties en futures
Beleggen vergelijken Nieuwe goedkoopste broker van België
Beleggen vergelijken Gratis informatiepakket aanvragen
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Beleggen vergelijken Zelf beleggen
Beleggen vergelijken Beleggen in aandelen en ETF
Beleggen vergelijken Mobiel beleggen zonder commissie!
Beleggen vergelijken Start nu en ontvang een Gratis aandeel!
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Beleggen vergelijken Laten beleggen
Beleggen vergelijken Beleggen in beleggingsfondsen
Beleggen vergelijken Geen instap-en uitstapkosten
Beleggen vergelijken Open gratis rekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Mozzeno beleggen investeren Beleggen vergelijken Zelf beleggen & investeren
Beleggen vergelijken Beleggen in persoonlijke leningen en vastgoedprojecten
Beleggen vergelijken Gratis en vrijblijvend account aanmaken
Beleggen vergelijken Open gratis rekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Beleggen in aandelen heeft zo zijn voordelen

Beleggen in aandelen heeft een aantal voordelen. Zo is er steeds winstpotentieel vanwege een koersverhoging van het aandeel en via dividend. . Het rendement op langere termijn ligt bij aandelen beduidend hoger dan wanneer u uw geld op een spaarrekening bij de bank zet en de handel in aandelen is flexibel en bovendien kunt u kiezen uit heel erg veel verschillende soorten aandelen. Uiteraard loopt u ook bij de handel in aandelen risico. Het rendement van aandelen laat zich moeilijk voorspellen.

Vaak vanwege de uitgekeerde dividenden

Beleggen in aandelen is populair onder de lange termijn beleggers die hun vermogen willen laten groeien vanwege de dividenden die uitgekeerd worden. Overigens is een onderneming niet verplicht dividend uit te keren. Het geld kan ook gebruikt worden om te investeren in de ontwikkeling van het bedrijf. De waarde van een koers van een aandeel? Die wordt bepaald door tal van verschillende factoren als bijvoorbeeld vraag en aanbod, dividenden en economische ontwikkelingen.

Hoe meer u weet, hoe meer kans op rendement op uw geld

Beleggen in aandelen verdeel je onder in de handel over langere en de korte termijn. Dit laatste noemt men ook wel short-selling en deze manier van beleggen in aandelen lijkt veel op speculeren. Dit is overigens iets voor de meer ervaren belegger. Aandelen zijn een niet complex financieel instrument en dat maakt het geschikt voor zowel de beginnende belegger als de ervaren handelaar. Wel belangrijk is het om kennis en ervaring op te doen voor u begint met beleggen. Wat dat betreft hebben we het hier op deze website al gemakkelijk voor u gemaakt. Zo vindt u hier informatie over beleggingen, over brokers en komt ook beleggen in vastgoed aan de orde. Hoe meer hoe u weet, hoe groter de kans dat u goede beslissingen neemt en rendement maakt op uw geld.

Potentieel hoogste rendement

Wat betreft vermogensgroei over de wat langere termijn is beleggen in aandelen erg verstandig. Het biedt namelijk het potentieel hoogste rendement van alle beschikbare beleggingscategorieën. Op de kortere termijn kunnen aandelen te maken krijgen met behoorlijke waarde schommelingen. Het uiteindelijke rendement van een aandeel wordt beïnvloed door de bedrijfswinsten, de rentetarieven en de economische situatie. Als aandeelhouder van een onderneming hebt u zoals gezegd stemrecht, hebt u het recht het aandeel te verhandelen en geldt er recht op dividend. Ook mag u inzage in de boeken en de bedrijfsresultaten. Daar is het de gemiddelde belegger echter niet om te doen.