Is Flatex betrouwbaar?

is broker flatex betrouwbaarFlatex wint steeds meer terrein in Europa en ook in België kunt u nu van hun website gebruikmaken. Maar is Flatex wel betrouwbaar? Hun grootste pluspunt is namelijk dat zij u gratis kunnen laten beleggen. Flatex belooft u dat er nooit transactiekosten in rekening zullen worden gebracht. Daarnaast claimen zij dat uw geld bij hen net zo veilig is als bij andere brokers. Als laatste hebben zij erg eenvoudige software en kunt u bij een uiterst professionele klantenservice terecht. Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn. In dit artikel op onze website leest u meer over waarom Flatex betrouwbaar is.

Vergelijk Flatex met andere brokers:

Aanbieder Info
Freedom24 BeleggenBeleggen vergelijken Zelf beleggen
Beleggen vergelijken Beleggen in Aandelen, ETF en Opties in de 15 Grootste beurzen van Europa, Amerika en Azië
Beleggen vergelijken Geen minimale inleg: beleg al vanaf € 0,01
Beleggen vergelijken Meer dan 400.000 beleggers vertrouwen al op Freedom24
Beleggen vergelijken Open eenvoudig een rekening >

Beleggen vergelijken Zelf beleggen
Beleggen vergelijken Gratis Beleggen in Amerikaanse Aandelen ( NYSE & NASDAQ) en Opties
Beleggen vergelijken Ervaren broker die gratis beleggen mogelijk maakt. Start met beleggen in Amerikaanse aandelen en betaal € 0,- aan commissie en geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of beheerskosten!
Beleggen vergelijken Probeer Gratis & Vrijblijvend te beleggen met een Demo account >
Etoro vergelijken


Beleggen vergelijken Zelf beleggen
Beleggen vergelijken Beleggen in aandelen, crypto en meer
Beleggen vergelijken Geen commissie of beheerkosten!
Beleggen vergelijken Open gratis rekening
Saxo bank beleggen vergelijken


Beleggen vergelijken Zelf beleggen
Beleggen vergelijken Beleg in aandelen op de BEL20, NASDAQ en andere beurzen wereldwijd met Saxo Bank, voorheen Binck.
Beleggen vergelijken Tot 70% goedkoper dan bij andere brokers
Beleggen vergelijken Open gratis rekening
easybroker vergelijken

Beleggen vergelijken Zelf beleggen
Beleggen vergelijken Beleg in meer dan 100 beurzen in 30 landen met lage tarieven
Beleggen vergelijken Gemakkelijk beleggen voor iedereen
Beleggen vergelijken Open gratis rekening
Medirect bank Beleggen vergelijken Laten beleggen
Beleggen vergelijken Beleggen in beleggingsfondsen
Beleggen vergelijken Geen instap-en uitstapkosten
Beleggen vergelijken Open gratis rekening
Mozzeno beleggen investeren Beleggen vergelijken Zelf beleggen & investeren
Beleggen vergelijken Beleggen in persoonlijke leningen en vastgoedprojecten
Beleggen vergelijken Gratis en vrijblijvend account aanmaken
Beleggen vergelijken Open gratis rekening
DEGIRO vergelijken

Beleggen vergelijken Zelf beleggen
Beleggen vergelijken Beleggen in aandelen, beleggingsfonden, ETF, opties, futures en meer. Betaal € 0,- commissie voor Amerikaanse aandelen en DEGIRO kernselectie.
Beleggen vergelijken Ongekend lage tarieven
Beleggen vergelijken Open gratis rekening
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's. Uw inleg kan meer, maar ook minder waard worden.

Flatex betrouwbaar: Eén van Duitslands grootste brokers

Wellicht bent u nog niet helemaal overtuigd en vraagt u zich af of Flatex betrouwbaar is. Flatex is in België nog een redelijk nieuwe partij maar wist u dat Flatex één van de grootste Duitse brokers is? In Oostenrijk en Duitsland hebben zij al ruim 300.000 vaste klanten en in deze landen voeren zij jaarlijks voor 150 miljard aan transacties uit. Het feit dat wij Belgen het bedrijf nog niet zo goed kennen, betekend niet dat het niet betrouwbaar is. In Duitsland en Oostenrijk, maar ook bijvoorbeeld in ons buurland Nederland, hebben zij al een goedwerkend en succesvol systeem doorgevoerd. Wist u namelijk dat Flatex gewoon Nederlands spreekt wanneer u met hun klantenservice contact opneemt?

Daarnaast werkt het systeem van Flatex zo, dat wanneer u het geld op hun banktegoed heeft staan, u automatisch beschermd bent tegen hun faillissement, mocht het ooit zover komen. Wanneer Flatex failliet zou gaan, kunt u al uw inleg terugvorderen. Dit fenomeen wordt het depositogarantiestelsel genoemd.

Is Flatex betrouwbaar aangezien het voor klanten gratis is?

Het antwoord op de vraag of Flatex betrouwbaar is, is ja! Veel mensen vinden het namelijk verdacht, dat zij op de website van Flatex meerdere malen lezen dat hun dienst gratis wordt aangeboden. Maar Flatex is betrouwbaar en hieronder leggen wij u de reden uit waarom zij u gratis kunnen laten handelen. Flatex weet als geen ander hoe de beleggingswereld in elkaar steekt. Veel beleggers lopen namelijk tegen het probleem aan dat er soms hoge kosten aan het kopen of verkopen van aandelen gekoppeld zitten. Wanneer u uw geld laat beleggen bent u namelijk minstens 1-2% van het jaarlijkse rendement kwijt. Als u het geld via een bank laat beleggen, liggen de kosten vaak nog veel hoger.

Flatex wil dit anders doen. Vandaar dat u bij hen geen aankoop- of beheerkosten betaald. Handelen via hun website is geheel gratis en dit maakt Flatex betrouwbaar. Het feit dat Flatex dit voor u mogelijk maakt, zorgt ervoor dat zij in korte tijd zo populair zijn geworden. Door deze unieke aanpak pakken zij veel media- en mond-tot-mondreclame.

Beleggenvergelijken.be helpt u om verantwoord te beleggen

Bent u geïnteresseerd in de financiële markt en wilt u graag uw vermogen zien groeien? Helaas zijn banken al enkele jaren gestopt met het aanbieden van interessante rente op uw spaarrekening. Vandaar dat het voor u zeker interessant kan zijn om een deel van uw spaargeld te beleggen. U zou aandelen kunnen kopen, of uzelf bij één van de velen beleggingsfondsen kunnen aansluiten. Wanneer u de stap zet om uw geld te beleggen, is het echter wel van belang dat u hier verantwoord mee omgaat. Beleggen brengt namelijk altijd risico’s met zich mee omdat u een deel van uw geld zou kunnen verliezen.

Op Beleggenvergelijken.be vindt u meer informatie over verschillende manieren van beleggen. Ook kunt u op onze website gemakkelijk en snel verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Het is ook mogelijk om via ons een informatiepakket op te vragen bij verschillende aanbieders.

Kasper de Wijs, expert Beleggen
Laatste berichten van Kasper de Wijs, expert Beleggen (alles zien)