Slim beleggen

slim beleggen

Denkt u erover na om aandelen te kopen? Dan wilt u eerst zeker en vast meer informatie ontvangen over hoe u dit het beste kunt aanpakken. Wist u dat slim beleggen steeds populairder wordt? Sommige mensen durven te pleiten dat het beleggen van uw geld het nieuwe sparen is. Want de banken betalen al jaren geen interessante rente meer uit over uw spaargeld. Vandaar dat diegenen die hun vermogen willen laten groeien, op zoek gaan naar ander manieren waarop zij dit kunnen bewerkstelligen. In dit artikel leest u meer over wat slim beleggen inhoudt en krijgt u tips over hoe u dit in de praktijk zou kunnen brengen.

Vergelijk brokers om te starten met slim beleggen:

Aanbieder Info

Beleggen vergelijken Zelf beleggen
Beleggen vergelijken Gratis Beleggen in Amerikaanse Aandelen ( NYSE & NASDAQ) en Opties
Beleggen vergelijken Ervaren broker die gratis beleggen mogelijk maakt. Start met beleggen in Amerikaanse aandelen en betaal € 0,- aan commissie en geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of beheerskosten!
Beleggen vergelijken Probeer Gratis & Vrijblijvend te beleggen met een Demo account >
Freedom24 BeleggenActie: Gratis tot 20 Aandelen cadeau!
Beleggen vergelijken Zelf beleggen
Beleggen vergelijken Beleggen in Aandelen, ETF en Opties in de 15 Grootste beurzen van Europa, Amerika en Azië
Beleggen vergelijken Geen minimale inleg: beleg al vanaf € 0,01
Beleggen vergelijken Meer dan 400.000 beleggers vertrouwen al op Freedom24
Beleggen vergelijken Open eenvoudig een rekening >
Etoro vergelijken


Beleggen vergelijken Zelf beleggen
Beleggen vergelijken Beleggen in aandelen, crypto en meer
Beleggen vergelijken Geen commissie of beheerkosten!
Beleggen vergelijken Open gratis rekening
Saxo bank beleggen vergelijken


Beleggen vergelijken Zelf beleggen
Beleggen vergelijken Beleg in aandelen op de BEL20, NASDAQ en andere beurzen wereldwijd met Saxo Bank, voorheen Binck.
Beleggen vergelijken Tot 70% goedkoper dan bij andere brokers
Beleggen vergelijken Open gratis rekening
easybroker vergelijken

Beleggen vergelijken Zelf beleggen
Beleggen vergelijken Beleg in meer dan 100 beurzen in 30 landen met lage tarieven
Beleggen vergelijken Gemakkelijk beleggen voor iedereen
Beleggen vergelijken Open gratis rekening
Medirect bank Beleggen vergelijken Laten beleggen
Beleggen vergelijken Beleggen in beleggingsfondsen
Beleggen vergelijken Geen instap-en uitstapkosten
Beleggen vergelijken Open gratis rekening
Mozzeno beleggen investeren Beleggen vergelijken Zelf beleggen & investeren
Beleggen vergelijken Beleggen in persoonlijke leningen en vastgoedprojecten
Beleggen vergelijken Gratis en vrijblijvend account aanmaken
Beleggen vergelijken Open gratis rekening
DEGIRO vergelijken

Beleggen vergelijken Zelf beleggen
Beleggen vergelijken Beleggen in aandelen, beleggingsfonden, ETF, opties, futures en meer. Betaal € 0,- commissie voor Amerikaanse aandelen en DEGIRO kernselectie.
Beleggen vergelijken Ongekend lage tarieven
Beleggen vergelijken Open gratis rekening
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's. Uw inleg kan meer, maar ook minder waard worden.

Op welke manier kunt u slim beleggen?

Slim beleggen kunt u op vele manieren uitproberen. Wat voor de ene persoon goed lijkt te werken, kan voor de ander juist een te groot risico met zich meebrengen. Slim beleggen werkt het best op het moment dat de aanpak bij u past. Wat is slim beleggen precies? Het is lastig om hier een definitie van te geven. U dient in ieder geval op een aantal punten te letten, voor u een slimme aanpak op papier heeft staan en die u daarna ook daadwerkelijk in de praktijk kunt brengen. Verderop in dit artikel leest u meer over de tips die u kunt gebruiken wanneer u slim wilt beleggen.

Voordat u begint aan uw beleggingsavontuur, is het belangrijk dat u uw eigen beleggersprofiel opstelt. Hierin bedenkt u hoeveel risico u bereid bent om te nemen en bekijkt u of u met eigen kapitaal of met geleend geld gaat beleggen. In het beleggersprofiel wordt uw financiële situatie opgenomen en kunt u uw beleggingsdoelen vaststellen. Wanneer u het profiel naar waarheid invult, komt u erachter welk beleggerstype u bent.

Tips voor slim beleggen

Slim beleggen werkt het beste wanneer u voor een aanpak kiest die goed bij u past. Wanneer u niet in een bepaalde aanpak gelooft, is de kans groot dat de aanpak inderdaad niet zal werken. Wanneer u een aanpak interessant vindt en deze graag wilt uitproberen, zult u merken dat dit veel beter zal werken. Een belangrijke tip voor aandelen kopen, is toch wel die over het uitschakelen van uw emoties. Het is belangrijk dat u rationeel blijft denken en handelen op het moment dat u uw geld belegd. Houd er rekening mee dat u duidelijk voor ogen heeft hoeveel geld u zou kunnen verliezen en u zich niet blindstaart op het rendement dat u zou kunnen behalen.

Bepaal te allen tijde uw eigen beleggersprofiel, ga niet zomaar uit van wat banken of beleggingsfondsen tegen u zeggen. Beleg uw geld alleen op het moment dat u het geld ook echt kunt missen en zorg ervoor dat u het geld zoveel mogelijk spreidt over verschillende beleggingsproducten. Zorg ervoor dat u altijd uw geduld bewaard en dat u het risico wat u neemt zo veel mogelijk verkleind.

Meer informatie over Beleggenvergelijken.be

Via Beleggenvergelijken.be kunt u uw kennis omtrent beleggen erg uitbreiden en verbeteren. In dit artikel heeft u al geleerd hoe u slim kunt beleggen. Maar u kunt op onze website nog veel meer artikelen lezen over obligaties, beleggingsfondsen en meer belangrijke begrippen in de beleggingswereld. Daarnaast hebben wij voor u de mogelijkheid gecreëerd om verschillende aanbieders op de markt met elkaar te vergelijken. U kunt een eenvoudige en overzichtelijke tabel terugvinden waarmee u voor de aanbieder kiest die het beste bij u past. Daarna heeft u de mogelijkheid om een infopakket bij de aanbieder aan te vragen. U kunt er ook voor kiezen om meteen een rekening bij de aanbieder te openen. Op Beleggenvergelijken.be vindt u alles onder één dak.

Kasper de Wijs, expert Beleggen
Laatste berichten van Kasper de Wijs, expert Beleggen (alles zien)