Beleggen in crypto

Ben je bereidt om een deel van je vermogen slim te beleggen? Dan kun je dit op verschillende manieren doen. Je zou ervoor kunnen kiezen om te beleggen in aandelen, vastgoed maar ook in crypto. Investeren in Bitcoin of andere cryptocurrency is erg populair en zeker ook interessant. Dit komt doordat er van de één op de andere dag veel winst mee kan worden gemaakt. Dit komt door de sterk wisselende koersen. Op deze pagina lees je wat beleggen in crypto inhoudt en welke voordelen eraan zitten. Verder kom je erachter op welke manier je het beste een aantal interessante brokers en exchanges met elkaar kunt vergelijken.

Beleggen in crypto? Vergelijk deze aanbieders:

AanbiederMogelijkheden
1.
eToro bitcoin kopen
Handel in crypto's zoals Bitcoin, Ethereum, Ripple en meer op het populaire handelsplatform van eToro. Miljoenen gingen u voor.
+ Open gratis rekening
+ Minimum eerste inleg: € 44,16
+ Gratis demoaccount: Oefen eerst uw strategie met $ 100.000 "nepgeld"
eToro bitcoin kopen
of start nu
2.
Bitvavo bitcoin kopen
Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste exchange.
+ Eerste € 1000,- gratis handelen
+ Minimum orderbedrag: € 1,-
+ Handelskosten: 0,25%
+ Nederlandstalige helpdesk
Bitvavo bitcoin kopen
of start nu
3.
Litebit bitcoin kopen
Met Litebit bent u zeker van een goede klantenservice en een gebruiksvriendelijk platform.
+ Start eenvoudig
+ Minimum orderbedrag: € 10,-
+ Handelskosten: 1%
+ Nederlandstalige helpdesk
Litebit bitcoin kopen
of start nu
4.
Coinbase bitcoin kopen
Met Coinbase kunt u gemakkelijk Bitcoin kopen en verkopen. Deze wereldwijde crypto broker maakt het u wel heel makkelijk om te investeren in heel veel verschillende cryptomunten.
+ Snel starten is mogelijk
+ Minimum orderbedrag: € 2,-
+ Handelskosten: 1,49%
+ Wereldwijd platform
Coinbase bitcoin kopen
of start nu
Advertenties. Let op: beleggen en handelen in crypto gaat gepaard met risico's. Uw inleg kan meer, maar ook minder waard worden.

Wat houdt beleggen in crypto precies in?

Beleggen in crypto kun je het beste zien als beleggen in valuta. Hoewel crytpo’s geen écht geld voorstellen, maar digitaal geld of eerder gezegd een digitale munt, kun je er met blockchain technologie voor zorgen dat je munten veilig opgeborgen zijn. Je kunt beleggen in crypto door verschillende cryptocurrency, zoals Bitcoin aan te schaffen. Dit doe je overigens wel met echt geld. Het geld upload je naar je account, waarna je het in een crypto naar keuze kunt steken. Wanneer de munt in waarde is gestegen, kun je ervoor kiezen om de munt weer door te verkopen. Wanneer je bepaalde munten aanhoudt, kunnen deze steeds meer waard worden. Hierdoor valt er veel winst op crypto’s te pakken.

Cryptocurrency staat voor alle verschillende cryptomunten die online te vinden zijn. Het is belangrijk dat je iedere munt als losstaand product bekijkt. Ze lijken vaak niet op elkaar en soms dien je de koers van een bepaalde munt langer te observeren, voor je weet of de munt interessant genoeg voor je is. Er gaat dus heel wat tijd en moeite zitten in het vinden van een crypto munt die bij je past.

Welke voordelen zitten er aan beleggen in crypto?

Wil je graag Bitcoin kopen? Dan kun je ervoor kiezen om te beleggen in cryptomunten zoals Ethereum, Bitcoin, Ripple of Stratis. Naast deze grote en bekende munten kun je ook nog kiezen voor kleinere en minder populaire munten. Er zijn zelfs een aantal grappige munten te koop, zoals Dogecoin en Shiba Inu. De voordelen van beleggen in cryptocurrency zijn onder andere de snel veranderende koers, waardoor je niet eens op de lange termijn hoeft te investeren om direct al geld te verdienen. Verder worden crypto’s niet door de overheid of banken gecontroleerd. Hierdoor kunnen deze grote en belangrijke instituten zich niet bemoeien met het beleid rondom de verschillende crypto’s.

De cryptomarkt is 24/7 geopend, wat betekent dat je op ieder moment van de dag kunt traden. Verder heb je geen bank nodig om je aangeschafte crypto’s te bewaren. Dit doe je namelijk in je beveiligde digitale wallet. Wanneer je coins verkoopt, kun je het geld dat je verdiend hebt aan jezelf uitkeren of weer in een nieuwe munt investeren.

Kies voor een broker of exchanges die bij

Beleggenvergelijken.be helpt je op weg als je wil beleggen in crypto. Dit doen wij door je de mogelijkheid te bieden om verschillende brokers en exchanges met elkaar te vergelijken. Door deze vergelijking zie je direct welke broker of exchange bij je past. Dit is interessant omdat sommige brokers een hogere transactiefee vragen dan anderen. Bij sommige brokers of exchanges kun je ook meer risico’s nemen of juist spreiden dan bij anderen. Zoek vooral uit welke aanbieders bij je passen, zodat je op de best mogelijke manier kunt investeren.

Houd er altijd rekening mee dat beleggen risico’s met zich meebrengt. Je bent zelf verantwoordelijk voor het geld dat je inlegt en de keuzes die je maakt.

 

Hoe kun je beleggen in crypto?

Voordat je kunt beleggen in crypto zoals Bitcoin, is het belangrijk dat je een account bij een broker en/of exchange aanmaakt en je een digitale wallet hebt!

Welke voordelen zitten er aan beleggen in crypto?

Doordat beleggen in crypto redelijk nieuw is, kun je slim beleggen door de cryptokoers te leren lezen! Op die manier kun je snel een hoog rendement behalen.

Waarom is het belangrijk om verschillende brokers en exchanges met elkaar te vergelijken?

Op Beleggenvergelijken.be lees je waarom je beter voor een broker of exchange kunt kiezen die bij jouw manier van traden past!

Kasper de Wijs, expert Beleggen
Laatste berichten van Kasper de Wijs, expert Beleggen (alles zien)