Lange termijn beleggen

Vaak stuit u op de beurs op twee typen beleggers. De ene groep wil het liefst zo snel mogelijk rendement. Zij beleggen nadrukkelijk op de korte termijn. Een andere groep kiest voor lange termijn beleggen. Wie gaat beleggen, dient te weten dat hoe langer u belegt, hoe kleiner de kans is op een negatief rendement.

Lange termijn beleggen biedt een grotere kans op een mooi rendement

Het is allemaal wat. U ziet dat u bij de banken geen rendement op uw spaargeld haalt en wilt gaan beleggen. Moet u vervolgens een keuze maken tussen de handel in aandelen over korte of langere termijn. Zeker als u wilt gaan beleggen om vermogen op te bouwen, u belegt voor uw pensioen of voor de studie van uw kinderen, dan vraagt dit om lange termijn beleggen. Deze manier van handelen in aandelen vergroot simpelweg de kans om op termijn een mooi vermogen op te bouwen.

Beleggingshorizon

Bij de keuze die u maakt tussen lange termijn beleggen of korte termijn beleggen speelt de beleggingshorizon een belangrijke rol. Dit is de tijd die uw beleggingen hebben om rendement te kunnen maken. Zeg maar de tijdspanne waarin u het belegde geld niet voor andere doeleinden nodig heeft. Om het u alvast iets gemakkelijker te maken hebben we hier op deze website alvast de goedkoopste en de beste belegging voor u geselecteerd en kunt u brokers vergelijken. U krijgt er eveneens informatie over beleggen in vastgoed.

Koersuitslagen kleiner bij beleggen over de langere termijn

Het is een gegeven dat hoe verder in de toekomst uw financiële doel ligt, hoe meer tijd u de aandelen geeft om van bijvoorbeeld een koersdaling te kunnen herstellen en hoe groter de kans dus is op een goed rendement. Lange termijn beleggen laat veel minder grote koersuitslagen zien. Dit geldt voor zowel aandelen als voor obligaties. De koersuitslagen bij beleggen op korte termijn zijn groot. Zo wees onderzoek uit dat beleggingen in het eerste jaar op de S&P 500 in Amerika koersuitslagen laten zien van plus 61 procent tot min 43 procent. Grote koersuitslagen dus.

Minder risico’s

Kijkt u naar de koersuitslagen over twintig jaar, beleggen over een langere periode dus, dan ligt het gemiddelde rendement tussen de 4 en de 18 procent. Daarmee wordt duidelijk dat beleggen waarvoor u meert tijd neemt minder risico’s oplevert, simpelweg alleen al omdat koersveranderingen veel beter opgevangen kunnen worden.

Geduld wordt beloond

Hoewel er geen garanties gegeven worden, worden beleggers die de tijd nemen vrijwel altijd beloond voor hun geduld. Hoe lager de beleggingshorizon is, hoe kleiner de kans is om met een negatief rendement te maken te krijgen. Als u kiest voor beleggen over langere termijn, dan kunt u eveneens gebruik maken van het zogenaamde rendement-op-rendement effect. Laat u het rendement dat u krijgt over beleggingen staan op de beleggingsrekening, dan krijgt u daar opnieuw rendement op. En zo kan een heel aardig sneeuwbaleffect op uw portefeuille ontstaan.

Aanbieder Info  Beleggen vergelijken Zelf beleggen
Beleggen vergelijken Goedkoop Beleggen in aandelen, opties en futures
Beleggen vergelijken Nieuwe goedkoopste broker van België
Beleggen vergelijken Gratis informatiepakket aanvragen
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Etoro vergelijken

Beleggen vergelijken Zelf beleggen
Beleggen vergelijken Beleggen in aandelen, crypto en meer
Beleggen vergelijken Geen commissie of beheerkosten!
Beleggen vergelijken Open gratis rekening
Lees meer, klik hier!
of direct starten
Beleggen vergelijken Zelf beleggen
Beleggen vergelijken Beleggen in aandelen en ETF
Beleggen vergelijken Mobiel beleggen zonder commissie!
Beleggen vergelijken Start nu en ontvang een Gratis aandeel!
Lees meer, klik hier!

of direct starten
DEGIRO vergelijken

Beleggen vergelijken Zelf beleggen
Beleggen vergelijken Beleggen in aandelen, beleggingsfonden, opties, futures en meer
Beleggen vergelijken Ongekend lage tarieven
Beleggen vergelijken Open gratis rekening
Lees meer, klik hier!
of direct starten
Beleggen vergelijken Laten beleggen
Beleggen vergelijken Beleggen in beleggingsfondsen
Beleggen vergelijken Geen instap-en uitstapkosten
Beleggen vergelijken Open gratis rekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Mozzeno beleggen investeren Beleggen vergelijken Zelf beleggen & investeren
Beleggen vergelijken Beleggen in persoonlijke leningen en vastgoedprojecten
Beleggen vergelijken Gratis en vrijblijvend account aanmaken
Beleggen vergelijken Open gratis rekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten