Saxo Bank (voorheen Binck)

Saxo Bank (voorheen Binck Bank) is een bank en, zoals zij zelf stellen, de snelst groeiende beleggersfamilie van Europa. Saxo is een toonaangevende speler in de wereld van beleggen en biedt u verschillende mogelijkheden om uw vermogen te laten groeien. Als u ervaring hebt dan kunt u ervoor kiezen om zelf te gaan beleggen met Saxo Bank. Maar ook voor de beginnende belegger is Saxo een uitstekende keuze. Met de professionele service en ondersteuning van Saxo Bank kunt u gemakkelijk aan de slag gaan met beleggen.

Open gratis een rekening >

of lees meer informatie

Saxo Bank in België

Saxo Bank: Beleggen VergelijkenSaxo Bank (voorheen Binck) is een Nederlandse online bank en beleggingsmaatschappij die op verschillende manieren voor u kan beleggen. U kunt ook zelf beleggen met de hulp van Saxo en daarvoor hoeft u niet eens woonachtig te zijn in Nederland. Omdat Saxo zijn diensten online aanbiedt is het ook in België heel eenvoudig om te beleggen met Saxo. Met de ondersteuning die u krijgt, kunt u zelf gaan beleggen of kunt u uw vermogen door Saxo laten beleggen.
 

Kenmerk Waarde
Aantal Klanten 1.000.000+ wereldwijd
Geadministreerd Vermogen €16+ miljard
Dagelijkse Transacties 260.000+
Ervaring 30+ jaar in de beleggingssector

Zelf beleggen met Saxo

Saxo Bank Zelf beleggen

Een ervaren belegger weet zijn weg wel te vinden op de aandelenmarkt. Als u graag zelf aan de slag wilt dan kunt u er bij Saxo voor kiezen om zelf te beleggen. U kunt hierbij gemakkelijk beleggen in fondsen en u heeft een ruime keuze uit verschillende manieren van beleggen. Vanaf € 500,- is het instappen bij Saxo zelfs kosteloos voor u. Het voordeel van zelf beleggen is dat u ook zelf de teugels in de hand kunt houden. Met een handige app voor smartphone of tablet en via de internetpagina van Saxo kunt u op elk moment van de dag uw portefeuille in de gaten houden.

Laten beleggen door Saxo

Ook laten beleggen is mogelijk als u met Saxo in zee gaat. Het kan zijn dat u zelf geen ervaring of tijd heeft en dan is het fijn om te weten dat iemand op een verantwoorde manier met uw vermogen om gaat. Natuurlijk is het dan ook prettig als u het beoogde rendement haalt en er dus zonder er zelf veel naar om te hoeven kijken meer vermogen kunt opbouwen. Er wordt samen met u een plan op maat gemaakt waarin ook de risico’s worden meegenomen. Als er in de toekomst iets verandert op de markt of aan uw situatie dan wordt de koers ook direct gewijzigd. U kunt overigens ook elk moment van de dag meekijken in uw portefeuille om te zien hoe uw beleggingen ervoor staan.

Saxo Bank Laten beleggen

Open gratis een rekening >

of lees meer informatie

Tarieven en kosten

Saxo Bank staat bekend om haar lage en transparante tarieven, wat betekent dat klanten duidelijkheid hebben over de kosten die zij betalen. De bank biedt concurrerende tarieven voor diverse financiële producten en diensten. Echter, de structuur van de tarieven kan variëren afhankelijk van het product en de dienst​​.

Veiligheid en regulatie Saxo België

Saxo Bank is een volledig gereguleerde bank, onder toezicht van prominente autoriteiten zoals de Nationale Bank van België en FSMA. Klanten worden beschermd door het Deposito Garantiestelsel tot €100.000, en er zijn strikte regels voor vermogensscheiding om de beleggingen van klanten te beschermen.

 1. Wat zijn de voordelen van beleggen bij Saxo Bank?

  Saxo Bank biedt een breed assortiment aan financiële producten, lage en transparante tarieven, en hoogwaardige beleggingstools en -platformen.

 2. Hoe kan ik een rekening openen bij Saxo Bank?

  Een rekening openen bij Saxo Bank kan eenvoudig en snel online, met behulp van itsme of eID.

 3. Zijn mijn beleggingen veilig bij Saxo Bank?

  Ja, Saxo Bank valt onder het Deposito Garantiestelsel dat beschermt tot €100.000. Daarnaast hanteert de bank strenge vermogensscheiding regels.

 4. Wat kost het om te beleggen bij Saxo Bank?

  Saxo Bank biedt concurrerende en transparante tarieven, maar deze kunnen variëren afhankelijk van het type product of dienst.

 5. Kan ik internationale aandelen kopen via Saxo Bank?

  Ja, klanten hebben toegang tot meer dan 71.000 financiële producten op wereldwijde markten.

 6. Biedt Saxo Bank ondersteuning en advies aan beleggers?

  Saxo Bank biedt deskundige ondersteuning en toegang tot analyses en beleggingsideeën van experts.
 7. Wat zijn de nadelen van beleggen bij Saxo Bank?

  Potentiële nadelen zijn hogere bewaarkosten en kosten voor sommige diensten zoals opties en futures.

 8. Hoe wordt rente op onbelegd cash berekend bij Saxo Bank?

  Rente op onbelegd cash wordt berekend zonder vaste looptijd, waardoor geld altijd beschikbaar blijft voor beleggingen.

Kasper de Wijs, expert Beleggen
Laatste berichten van Kasper de Wijs, expert Beleggen (alles zien)