Beleggen in Bitcoin

Denk je erover na om te starten met beleggen in Bitcoin? Dan is het belangrijk om eerst zoveel mogelijk over dit topic te weten te komen. Dit helpt je om verantwoord met je geld om te gaan en wellicht mooie bedragen aan crypto’s te verdienen. Op deze pagina kom je erachter wat beleggen in Bitcoin inhoudt, wat de voordelen ervan zijn en ook op welke manier je er meer informatie over kunt vinden. Wanneer je geld belegd bestaat er altijd een kans dat je de inzet verliest. Om dit risico zo klein mogelijk te houden, is het belangrijk dat je precies weet waar je mee bezig bent en welke risico’s je neemt.

Bitcoin beleggen? Vergelijk aanbieders:

AanbiederMogelijkheden
1.
eToro bitcoin kopen
Handel in crypto's zoals Bitcoin, Ethereum, Ripple en meer op het populaire handelsplatform van eToro. Miljoenen gingen u voor.
+ Open gratis rekening
+ Minimum eerste inleg: € 44,16
+ Gratis demoaccount: Oefen eerst uw strategie met $ 100.000 "nepgeld"
eToro bitcoin kopen
of start nu
2.
Bitvavo bitcoin kopen
Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste exchange.
+ Eerste € 1000,- gratis handelen
+ Minimum orderbedrag: € 1,-
+ Handelskosten: 0,25%
+ Nederlandstalige helpdesk
Bitvavo bitcoin kopen
of start nu
3.
Litebit bitcoin kopen
Met Litebit bent u zeker van een goede klantenservice en een gebruiksvriendelijk platform.
+ Start eenvoudig
+ Minimum orderbedrag: € 10,-
+ Handelskosten: 1%
+ Nederlandstalige helpdesk
Litebit bitcoin kopen
of start nu
4.
Coinbase bitcoin kopen
Met Coinbase kunt u gemakkelijk Bitcoin kopen en verkopen. Deze wereldwijde crypto broker maakt het u wel heel makkelijk om te investeren in heel veel verschillende cryptomunten.
+ Snel starten is mogelijk
+ Minimum orderbedrag: € 2,-
+ Handelskosten: 1,49%
+ Wereldwijd platform
Coinbase bitcoin kopen
of start nu
Advertenties. Let op: beleggen en handelen in crypto gaat gepaard met risico's. Uw inleg kan meer, maar ook minder waard worden.

Wat houdt beleggen in Bitcoin precies in?

Je hoort het steeds vaker om je heen, mensen kiezen er massaal voor om Bitcoin te kopen. Wat houdt dit eigenlijk in en waarom is deze vorm van beleggen in één keer zo populair geworden. De populariteit van beleggen in Bitcoin is te danken aan de lage rentes die de banken tegenwoordig geven. Spaargeld wordt op de bank minder waard, waardoor mensen ervoor kiezen om andere manieren te vinden om hun vermogen toe te laten nemen. Beginnen met beleggen is vaak laagdrempelig, al helemaal als je ervoor kiest om geld te gebruiken wat je niet direct nodig hebt.

Cryptocurrency, waartoe ook de Bitcoin behoord, is digitaal geld, wat je kunt bewaren in een digitale portemonnee. Dit wordt ook wel de wallet genoemd. Je kunt geld op je account zetten, waar je vervolgens crypto’s mee koopt, die in je wallet worden opgeslagen. Hoewel het ingewikkeld is, kun je er door jezelf er voldoende in te verdiepen aardig wat successen mee boeken. Onthoud wel dat beleggen altijd risico’s met zich meebrengt.

Welke voordelen zitten er aan beleggen in Bitcoin?

Wanneer je ervoor kiest om te beleggen in Bitcoin, zitten hier een aantal interessante voordelen aan verbonden. Allereerst is de Bitcoin en zijn de crypto’s gedecentraliseerd, waardoor de overheid en banken geen vinger in de pap hebben. Verder is de koers voor de Bitcoin al vaker enorm gestegen, waardoor je makkelijk en snel aan de groei van je vermogen kunt werken. Belggen in Bitcoin is interessant omdat het om een digitale munt gaat, die wereldwijd wordt geaccepteerd en die je vanuit ieder land kunt verhandelen. Dit houdt in dat de munt overal dezelfde waarde heeft. Er zijn geen landen die er extra aan kunnen verdienen.

Verder heb je geen bank meer nodig om je Bitcoin op weg te zetten. Je hebt ook geen bank nodig om een Bitcoin te verhandelen. Je doet dit door gebruik te maken van blockchain en peer-to-peer netwerken. Dit zit speciaals geïntegreerd in meerdere betrouwbare Bitcoin handelsplatformen. Verder is een transactie met Bitcoin mega snel. De ontvanger heeft het geld direct binnen met één druk op de knop. Het openen van een account waarmee je in Bitcoin en andere crypto’s kunt traden is ook heel snel gedaan. Dit zorgt ervoor dat je vandaag nog zou kunnen beginnen.

Waarom is het handig om meer informatie via Beleggenvergelijken.be op te doen?

Wanneer je naar Beleggenvergelijken.be gaat, kun je makkelijk Bitcoin & Crypto brokers en exchanges vergelijken. Op die manier kun je eenvoudig een keuze maken tussen de verschillende aanbieders op dit gebied. Wanneer je in Bitcoin of andere crypto’s investeert, wil je wel dat dit veilig gebeurt. Het zou zonde zijn als je onnodig geld verliest doordat je account bijvoorbeeld gehackt wordt, of je per ongeluk een website gebruikt die nep blijkt te zijn. Vandaar dat wij je graag helpen om een betrouwbare en veilige broker en/of exchange te vinden. Dit zorgt ervoor dat je met een gerust hart in de cryptowereld aan de slag kunt en je geld en coins altijd veilig zijn.

Waar kun je verschillende brokers en exchanges met elkaar vergelijken?

Neem een kijkje op Beleggenvergelijken.be om in één keer verschillende brokers en exchanges met elkaar te vergelijken!

Wat zijn de voordelen van beleggen in Bitcoin?

Je kunt een deel van je spaargeld laten vermeerderen door interessante rendementen op je beleggingen in Bitcoin te pakken.

Wat houdt beleggen in Bitcoin in?

Slim beleggen doe je tegenwoordig door je geld in crypto’s te steken. Wil je weten hoe je dit doet? Breng dan een bezoek aan onze website.

Kasper de Wijs, expert Beleggen
Laatste berichten van Kasper de Wijs, expert Beleggen (alles zien)